Хората винаги преценяват и пречупват възпитателните похвати през своя опит

...
Хората винаги преценяват и пречупват възпитателните похвати през своя опит
Коментари Харесай

8 странни американски метода на възпитание

Хората постоянно преценят и пречупват възпитателните похвати през своя опит и просвета. Това образува разликите, когато става дума за родителството.

Как наподобяват нещата в Съединените щати?
Има най-малко осем обичаи във възпитанието, които американците възприемат като норма. Но за някои хора те могат да наподобяват странни, даже неприемливи. Събра ги сайтът detstrana.ru.

Дете на каишка

Много американски родители употребяват мотив, когато разхождат детето си – като малко кученце. Независимо, че в пресата от време на време има полемики по тематиката дали това е рационално. Противниците на тази традиция настояват, че това не е потребно и се отразява на характера. А тези, които ги употребяват се аргументират с сигурността му. Те изясняват, че когато са на оживени и многолюдни места, каишката им дава сигурност, че няма да изгубят хлапето в тълпата. Други се усещат по-спокойни и по-малко уплашени, изключително когато разхождат 2 и повече деца и е мъчно или дори невероятно да ги удържат към себе си.

Лягат си рано

В доста страни образователният ден стартира в 7.30. Това за много от родителите е претекст да изпратят децата в леглата в по-ранен час вечер. Много американски родители следват правилото: в 19:00 детето би трябвало да се насочи към леглото. Така те си обезпечават малко спокойни часове, които да са единствено за тях или най-малко един час спомагателен сън.

Проходилка

Това „ приспособление “ се употребява с известност в Съединени американски щати.

За разлика, примерно от прилежаща Канада, където проходилките са неразрешени с закон. Ако родителите ги употребяват, могат да бъдат санкционирани. Канадците считат, че проходилката затормозява развиването на детската моторика и крие риск от контузии.

Загряват водата в микровълновата

Има просто пояснение – водата елементарно и по-бързо кипва. Не се постанова да се харчат пари за пазаруване на електрически чайник. Това може да ви наподобява необичайно или да стане мотив за смешки. Макар че другите народи имат задоволително странни привички, които могат да бъдат и мотив за смях. Например традицията на австралийците и през зимата, и през лятото да носят шапка и ботуши.

Странни имена

Преди години от Съединени американски щати потегли модата децата да се кръщават с имена на холивудски звезди и потегли по целия свят. Днес пък американците все по-често дават на децата си странни имена. Някои от тях се произнасят мъчно и от самите децата, и от близките. Тази мода обаче става все по-масова освен за Америка.

Тонове играчки

Статистиката кочи, че междинният американец годишно харчи до 500 $ за играчки. Това прави по към 40 $ на месец. Много потенциали в областта на образованието настояват, че това скапва характера на детето. Дали е по този начин? Дали не е по-разумно да ги получава единствено на рождения си ден и на Коледа, да вземем за пример?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР