Хората са се отучили да раздават топлината на своето сърце.

...
Хората са се отучили да раздават топлината на своето сърце.
Коментари Харесай

Мирогледът на хората наподобява поведението на раковата клетка ♥ Д-р Валерий СИНЕЛНИКОВ

„ Хората са се отучили да раздават топлината на своето сърце. Те са се затворили и са насочили вниманието си само върху себе си и личните си стремежи. Забравили са за своето главно предопределение - предали са фантазията си. “

♥ Вашата заветна фантазия, задачата и смисълът на вашия живот

На своите сеанси, семинари и занятия в Школата за здраве постоянно запитвам хората:

„ Каква е заветната ви фантазия? ”, „ За какво или за кого живеете? ”, „ За какво ви е здравето? ”, „ Изобщо, за какво сте се появили на този свят? ” Тези въпроси слагат доста от хората в задънена улица. Става въпрос за възрастни хора, множеството от които са живели над петдесет години, а не знаят по какъв начин да отговорят. А е трябвало да си зададем този въпрос доста от дълго време, евентуално, когато сме били на 15 или 17 години. За какво сме живели всичките тези години? И най-важното - за кого?

Когато задавам този въпрос на децата в учебно заведение, изключително в долните класове, виждам пред себе си гора от вдигнати ръце. Практически всеки знае какво желае да реализира в живота. Тогава, какво се е случило с нас, възрастните? Може би тъкмо по тази причина хората боледуват, мъчат се, избиват се, тъй като не помнят за най-главното си предопределение.

Зъбното колело в часовника е належащо, с цел да може целият механизъм да работи обикновено. Ако зъбното колело или някое винтче престанат да извършват своите функционалности, часовникарят ги заменя с нови. За какво живее клетката в организма? Каква е нейната задача? Какво сплотява всички кафези? Главната цел е животът на целия организъм. Ако клетката се оправя със своята задача, организмът й дава всичко належащо, с цел да живее и процъфтява. Човекът също е клетка в цялостния организъм на Вселената. И основното му предопределение е да се грижи за целия организъм, с цел да може той да живее и да се развива. Човек живее на този свят на първо място поради Вселената. За богатството на Земята, хората и Природата. И би трябвало да мисли за себе си и да се усъвършенства, тъкмо с цел да може да даде колкото се може повече на заобикалящите го хора. Човек може да бъде здрав и благополучен, единствено когато живее измежду същите здрави и щастливи хора.

Точно по тази причина болесттите на сърдечносъдовата система и ракът са преди всичко. Хората са се отучили да раздават топлината на своето сърце. Те са се затворили в себе си и са насочили вниманието си само върху себе си и личните си стремежи. Мирогледът им прилича държанието на раковата клетка. Хората са не запомнили за своето главно предопределение. Предали са фантазията си. И това, съгласно мен, е най-страшното! Вашите Намерения ще се реализират бързо и елементарно единствено тогава, когато ви доближават към заветната фантазия. 

Запомнете: вашият път би трябвало да ви носи наслада. Помислете си кое е нещото, което вършите най-добре и най-ефективно. С какво можете да бъдете оптимално потребни на хората, на родината си, на планетата Земя?! В коя сфера на живота ще се радвате на резултатите от личния ви труд дружно със заобикалящите ви хора? Започнете да вършиме това. Точно това е вашият път, вашата орис. Съществува поговорката: „ Страхувай се от осъществяването на твоите стремежи. “ А на Изток споделят: „ Ако искаш да получиш нещо, на първо време се откажи от желанията си. “

Основното предопределение на индивида е да твори и да се учи. Ние се показваме на този свят поради творчеството. Всеки би трябвало да има заветна фантазия. Точно тя ще ви дава сили да живеете. Не страхът за биологичното ви оцеляване, а пристрастеността да осъществите фантазията си. Убедих се, че всички здравословни и персонални проблеми на хората пораждат тъкмо тогава, когато те стопират развиването си. Проблемът като че ли подсказва, че индивидът е „ заседнал “ и би трябвало да продължи да се развива.

А какво да се прави, когато човек не знае каква е неговата фантазия?

Често ми се постанова да слушам от своите пациенти: „ Докторе, към този момент е късно да бленувам. “ „ Не мога да го осъществя. Нереално е. “,Аз нямам цел в живота. Не знам за какво пребивавам. “ „ Забравих защо съм мечтал. Предадох фантазиите си. “ Спомнете си защо сте мечтали в детските и юношеските си години.

Помислете си с какво бихте се заели, в случай че имахте всичко належащо в живота си?

Много хора се отхвърлят от фантазиите си поради страха и подозренията и стартират да се занимават с нещо, което не им е забавно, само че им дава опция да оцелеят. Тоест, тези хора работят поради парите. А това е задънена улица.

Занимавайте се с нещо обичано, което ще носи наслада на вас и на заобикалящите ви хора. Работете от душа и за душата си. Никога не предавайте фантазиите си! Живейте с тях. Всички сили на Вселената ще ви оказват помощ да ги осъществите.

Още едно доста значимо упътване! Приемете това, което имате сега. Приемете го с признателност. Научете се да се задоволявате с това, което имате. В това се крие бездънен смисъл. Например, имате работа, само че тя не ви харесва: неприятни взаимоотношения с началството или сътрудниците, или ниска заплата, или не можете да реализирате креативните си качества. 

Какво да извършите? Най-напред си създайте ясно положително желание и способи за неговото реализиране. И започнете да действате. При това дейностите би трябвало да бъдат както вътрешни (избавяне от отрицателните страсти, работа с мислите и убежденията), по този начин и външни (преглед на обявите, среща с нужните хора и т.н.).

Второ. Приемете с признателност работата, която имате сега. Ако не извършите това, на подсъзнателно равнище ще остане отрицателно отношение към работата. Защото там се резервира остарелият отрицателен „ запис “: „ Получавам дребна заплата " или „ Не одобрявам работата си “. Тези мисли ще ви пречат да получите мечтаната работа. За да ги „ изтриете “, би трябвало да измененията отношението си към работата, която имате в този момент. Обикнете тази работа и сътрудниците си. Ходете с наслада на работа. Това несъмнено ще ви приближи до мечтаната цел и ще разберете, че е преференциално да бъдеш открит и добър.

Човек не може да се откаже от своите стремежи. Но може да не се вкопчва в тях. Точно по тази причина, когато се откажете от суетното предпочитание да придобиете нещо, това нещо незабавно навлиза в живота ви, стига да ви е в действителност належащо. Това „ работи “ и заради това, че посредством отхвърли си от своите суетни и неспокойни стремежи, вие приемате виталната обстановка, в която се намирате сега.

Важна е освен и не толкоз задачата, колкото самият развой на нейното постигане. Целта оправдава средствата, единствено в случай че сте сигурни, че нейното постигане ще помогне на вас и на заобикалящите ви хора да станете по-добри.

„ Тогава защо е цялата тази магия за основаване на Намерение? “ - ще попитате вие.

Ще ви обясня. Думата „ живот “ значи „ развой “. Животът в нашия свят е непрестанен развой на реализиране на нашите Намерения: съзнателни и подсъзнателни. А с цел да може този развой да ни носи наслада, ние би трябвало да имаме ясна визия за резултатите, към които се стремим. За останалото се доверете на Бога и на вашето подсъзнание. И запомнете, че вашите съзнателни стремежи би трябвало да подхождат на подсъзнателните ви Намерения.

Също толкоз значимо е да умеете вярно да формулирате своите Намерения - по този начин се създава ясната позиция на нашето схващане. Важен е и самият развой на реализация на нашето Намерение. С това към този момент се занимава подсъзнателният разсъдък. Постановката на задачите е просто игра. Тя е нужна, с цел да провокира у вас придвижване. Движение на мислите и страстите.

Какво ще стане, в случай че разклатите чаша с вода, на дъното на която има наслойка? Правилно, мътилката ще изплува на повърхността. Ето тук внимавайте! Различните усеща, страсти и мисли „ ще изплуват на повърхността “ под формата на някакви събития, трудности на вашия път. Използвайте всичко това, с цел да се самоусъвършенствате, с цел да извършите извора на вашата душа кристално чист. Крайният резултат от всичко това е постигането на естетика и целокупност. Ако това, към което се стремите, и това, което вършиме, ви оказват помощ да станете по-добри и по-чисти, носи наслада на вас и на заобикалящите ви хора, значи сте поели в вярната посока.

- Докторе - описа ми един мой пациент, - цялостен живот съм се бъхтил, работих до пристъп, с цел да осигуря фамилията си, да дам обучение на децата си. А какво получавам на шестдесет години? Болести, напреднала възраст, дребна пенсия. И в живота ми няма наслада. Можете ли да ми обясните за какво се получи по този начин?

- Станало е по този начин, на първо място тъй като сте не запомнили за самия себе си.

- Да, това е по този начин - съгласи се мъжът, - на процедура не мислех за себе си. Само за фамилията и работата.

- Забравили сте, че имате свои цели, фантазии, ползи. Спомням си едно детско филмче - продължих аз. - В него Настрадин Ходжа искаше да накара магарето си да върви, само че то не искаше да се помръдне от мястото си. Тогава притежателят завърза за една пръчка морков и го размаха пред муцуната на магарето. Магарето побягна след моркова. Собственикът реализира задачата си.

- Докторе, белким желаете да кажете, че ние сме като магарето?

- Това наскърбява ли ви?

- Малко.

- В живота си - продължих аз, - ние приличаме по едно и също време и на магарето, и на неговия притежател. Поставяме пред себе си някакви цели (независимо дали са материални, или духовни) и се опитваме да ги реализираме. И в случай че виждаме пред себе си единствено стремежи морков, преставаме да виждаме заобикалящия ни свят. А всеки от нас има шанса да спре. Ако магарето реши, че морковът е неосъществим, ще спре и ще откри под краката си и трева, и вода. Често в преследването на задачата забравяме за самия живот. Не би трябвало да зацикляме на задачата, а би трябвало да се любуваме на самия развой на живота.

- Тогава да не тичаме след моркова?

- Какво говорите! Задължително би трябвало да имаме цел, тъй като без цел няма придвижване. А без придвижване не съществува и самият живот. Но се огледайте към себе си, погледнете нагоре, погледнете в краката си. Животът съществува, затова има придвижване, има и цел. Цялата хубост на живота е в придвижването.

Когато се стремиш към някаква цел, създаваш загради, а когато ги преодолееш, набираш мощ и получаваш наслада от превъзмогването им, от успеха. Значи, израстваш!

И още един доста значим миг! За основаването и реализацията на Намерението би трябвало да бъдете в изключително положение на душата и тялото. Това положение е позицията на стопанин на личния си живот. Абсолютно неефикасно е да говорите за някакво Намерение, в случай че се чувствате жертва. Трябва да се чувствате като магьосник, като създател. За това по какъв начин да достигнете малко по малко до това положение, ще стане дума в идващите ми книги.

За да постигате задачите си, да осъществявате желанията си, ви е нужна и мощ. Тук става дума освен и не толкоз за физическа мощ. Необходима е вътрешна сила от изключително тънко равнище, която можем да получим освен от храната, водата, въздуха, само че и от общуването с хората, с природата, със звездите.

Придобиването на персонална мощ е обвързвано с непрекъснатата работа върху себе си. Това е избавянето от всички страхове, от комплекса за непълноценност, от възприятието за виновност. И на първо място, поемането на отговорността за своя живот, за своя свят.

Да поемеш отговорността за своя живот значи напълно да се откажеш от обвиняванията във връзка с себе си и заобикалящите те хора, да се освободиш от жалостта и съжалението, от рецензията, от осъждането и ненавистта. Ако поемете отговорността, стартирате да живеете пълностоен живот, изпълнен със мощ. Вие преставате да играете ролята на главорез или жертва. Превръщате се в стопанин на живота си. И към този момент никой не може да ви накара да страдате, никакви уроки няма да ви влияят. Вие сами ще изграждате събитията в живота си по този начин, както желаете. Вие ще създавате особена атмосфера към себе си, която ще помогне на заобикалящите ви хора да се трансформират.

Избрано от: „ Силата на желанията “, Д-р Валерий Синелников, изд. „ СофтПрес “, 2008 година
Снимка: self.wikireading.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР