Хората правят по-малко секс от всякога и спадът е особено

...
Хората правят по-малко секс от всякога и спадът е особено
Коментари Харесай

Експерти установиха, че правим все по-малко секс

Хората вършат по-малко секс от всеки път и спадът е изключително забележим при по-младите възрастни, изключително при мъжете. Тази наклонност има повече общо с интернет и приложенията за запознанства, в сравнение с с морала, страха от бременност или лесния достъп до порнография.

Приблизително 1 от 3 мъже на възраст от 18 до 24 години не са съобщавали за полова интензивност през последната година, съгласно ново изследване, оповестено в JAMA Network Open, представено от actualno.com.

Миналата година половата неактивност се е повишила от близо 19% на 31% при мъжете в тази възрастова група, съгласно откриватели, ръководени от доктор Питър Уеда, от Института Каролинска в Стокхолм.

Сексуалната неактивност при дами на същата възраст остава релативно непрекъсната, като се усилва от 15% на 19% през същия интервал. Проучването също по този начин открива, че половата интензивност е намаляла доста при мъжете и дамите на възраст от 25 до 34 години (от предходните 7% неактивни, тя се е нараснала на 14% при мъжете и от предходните 7% на 12% при жените).Сексуалната интензивност не понижава в групата на 35-44-годишните.

Неженените мъже с ниски приходи, безработните или чиновниците на ненапълно работно време са били по-склонни да не вършат секс през последната година, в сравнение с тези, които са женени, имат по-висок приход или имат работа. Проучването също по този начин демонстрира, че даже при хора, които са правили постоянен секс, честотата на половия акт понижава.

„ Докато междинната полова периодичност измежду тези, които са били полово дейни, може да отразява техните цели и желания, половата неактивност може да отразява неналичието на интимни връзки, със доста разнообразни последствия за хората и обществото “, сподели Уеда пред „ Healthline “.

Констатациите се основават на отговорите на 4 291 мъже и 5 213 дами, които са взели участие в Общо обществено изследване сред 2000 и 2018 година Един от факторите е забавеният напредък. Професорът по логика на психиката от държавния университет в Сан Диего Жан Твенге сподели, че сходен спад в половата интензивност е показан в изследвания, извършени във Англия, което допуска, че наклонността не е лимитирана до една страна.

Според Твенге младежите може да вършат по-малко секс, тъй като се нуждаят от повече време, с цел да „ пораснат “.

„ Това включва закъснение освен на половата интензивност, само че и на други действия, свързани с репродукцията, в това число живот с сътрудник, бременност и раждане на деца “, сподели тя. „ Тези репродуктивни трендове обаче не се появяват изолирано, те са разследване от по-широката културна наклонност на занимателен напредък. Например юношите през 2010 година са по-малко склонни също да карат, да пият алкохол, да излизат без родителите си и да работят спрямо подрастващите през предходните десетилетия. "

Не единствено младите мъже вършат по-малко секс от всяко потомство преди, само че и младите дами, сподели доктор Джефри Дженсън Арнет, професор по научни проучвания в университета Кларк в Масачузетс и създател на теорията за „ зрелостта “, избрана като времето от късно юношество до зрелост, дефинираща началото на отговорностите на младите и възрастните като постоянна работа, брак и родителство.

„ Това е част от общата наклонност към по-малко рисково държание, която се появи през 90-те години, включваща освен секс, само че и приложимост на алкохол, рисково шофиране и незаконна активност “, сподели доктор Арнет.

Порнографията евентуално не е проблем, добави Твенге, защото проучванията демонстрират, че потребителите на порно в действителност са по-сексуално дейни. Вместо това тя уточни, че големите благоприятни условия за развлечение, предлагани от интернет и цифровите медии като цяло, могат да попречат на младежите да развиват взаимоотношения в действителния живот. Въпреки че уебсайтовете и обществените медии теоретично би трябвало да улеснят намирането на нови полови сътрудници, времето, прекарано онлайн, замества времето, прекарано в обществено взаимоотношение лице в лице “, изясни Твенге.

„ Между 24-часовата наличност на занимания и изкушението да употребявате смарт телефони и обществени медии, половата интензивност може да не е толкоз привлекателна, колкото беше преди. Просто казано, в този момент има доста повече избори, които мъжът може да направи късно вечерта, в сравнение с преди, и по-малко благоприятни условия за започване на полова интензивност, в случай че и двамата сътрудници са заети със обществени медии, видео игри или гледане на видеоклипове “, добави той. Нанси Сътън Пиърс, клиничен сексолог, сподели пред „ Healthline “, че десетилетията на спад на мъжкия тестостерон също играят роля в половата неактивност.

„ Жените имат повече пълномощия да споделят " да " и " не " на секса и са нетолерантни към насила и принудителен секс “, изяснява доктор Пиърс. Тя прибавя, че по-малкото случаи на нежелана бременност и полово излъчени заболявания могат да бъдат някои от позитивните страни от намаляването на половата интензивност на младежите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР