Хората, които загиват от мълния, в над осемдесет процента от

...
Хората, които загиват от мълния, в над осемдесет процента от
Коментари Харесай

Мълниите убиват мъже

Хората, които умират от гръмотевица, в над осемдесет % от случаите са мъже. В Съединени американски щати през юли най-малко двадесет души стават жертва на удар от мълния.

Съществува интернационално общество на хората, оживели след удар от гръмотевица и електрически ток. През последните тринадесет години в Съединени американски щати са починали 648 души от удар на гръмотевица.

Смята се, че мъжете по-често стават жертва на злокобното естествено събитие поради тестостерона. Но не е ясно по какъв начин той притегля мълнията.

Но в действителност съгласно обстоятелствата мълниите убиват мъжете по-често, тъй като те са склонни да правят недомислени действия в сериозна обстановка.

 Мълниите убиват мъже

При светкавици и стихия дамите треперят от боязън и се крият, с цел да не ги застигне неприятната орис. Представителите на мощния пол не обръщат внимание на капризите на природата.

Мълниите от време на време удрят на разстояние няколко километра от фронта на бурята. Тази година гражданин на Луизиана станал жертва на гръмотевица, тъй като макар развихрилата се стихия не изоставил играта си на голф.

Атмосферата на планетата ни всеки ден се раздрусва от осем милиона мълнии. Те са толкоз непредсказуеми, че човек не може да се защищити от тях на 100 %.

Но е добре да понижи риска – да вземем за пример да не се крие под дърво, тъй като мълниите удрят високите обекти. Когато попадне в земята, мълнията се разлива, тъй че даже да сте на разстояние от удара, отново можете да пострадате.

Колкото по-широко са разкрачени краката ви, толкоз по-силно е въздействието на разливането на мълнията по земята. Специалистите поучават да се заеме ембрионална поза, като краката ви са събрани, клекнали сте и сте се свили. Другият вид е да стоите на един крайник.

По време на стихия не стойте под чадър и не дръжте в ръцете си въдица, не докосвайте железни предмети и ги изхвърлете от джобовете си.

Можете да изчакате бурята да премине в кола или в рейс – металните обвивки основават предпазен екран, прочут като клетката на Фарадей.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР