Хората, които страдат от безсъние, търсят какви ли не решения

...
Хората, които страдат от безсъние, търсят какви ли не решения
Коментари Харесай

С тези две прости съставки ще преборите безсънието

Хората, които страдат от бодърствуване, търсят какви ли не решения за този проблем. От разнообразни медикаменти, до медитация и национални илачи. Оказва се обаче, че комбинацията от две съставки, е съвършената, с цел да имате добър сън. Тя ще ви помогне бързо да спите, а на сутринта да сте отпочинали, написа zdrave.to.

Тъй като безсънието е нарушаване, което предизвиква усложнения в заспиването, от време на време имаме проблеми със съня през цялата нощ или в случай че се събудим, след това ни е мъчно да заспим още веднъж. Това се дължи на напрежението, на който сте подложени непрекъснато, и вследствие на това на идващия ден ще сте доста изтощени и сънливи.

Физическата отмалялост и прочувственият стрес са едни от главните аргументи за бодърствуване, защото пречат на производството на хормони на съня.

Тук е мястото, където солта и захарта играят значима роля, защото управляват стресовите хормони и ги водят до естествени, тъй че сънят да не бъде пресечен.

Ние всички знаем, че потреблението на сол и захар допълнително въздейства отрицателно върху нашето здраве, само че в случай че го създадем умерено, се реализират изгоди като:

1. Помага да преодолеете напрежението

2. Укрепва имунната система

3. Повишава равнищата на серотонин и електролити

4. Имате повече сила

5. Помага при главоболие

Рецепта:

1 супена лъжица морска сол
5 супени лъжици кафява захар

Начин на подготвяне:

Смесете солта със захар и я сложете в стерилизиран стъклен буркан.

Преди да си легнете, би трябвало да поставите малко количество от тази примес под езика и да го оставите да се разтвори постепенно.

Според експерта Мат Стоун сместа от сол и захар е безспорна нужда при обстановки на напрежение през нощта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР