Хората, които пият диетични газирани напитки, са натрупали почти три

...
Хората, които пият диетични газирани напитки, са натрупали почти три
Коментари Харесай

Диетичните напитки трупат мазнини върху корема

Хората, които пият диетични газирани питиета, са натрупали съвсем три пъти повече мастна тъкан, от тези, които не пият такива, откри ново изследване, оповестено в профилираното списание Американ Гериатрикс Съсайъти.

Проучването проучва данните, получени от 749 души на възраст 65 години и по-стари. Те били помолени да дават на учените информация какъв брой газирани питиета пият дневно и какво количество от напитките е диетично. Изследването е траяло девет години.

Проучването посочило, че хората, които не пият диетични питиета, са наддали за тези девет години едвам 2 % мазнини. Любителите на диетичните питиета, които ги одобряват постоянно, нараснали коремните си мазнини с 13 %, а при тези, които потреблението не била постоянна - с 5 %.

Изследването е потвърдило, че вследствие на потреблението на диетичните газирани питиета хората надебеляват главно в региона на талията. Това обаче е извънредно тревожна наклонност, тъй като коремът е неприятно място за непотребни мазнини. Натрупваната там висцерална лой покачва риска от сърдечно-съдови болести, инфектиране и диабет вид 2.

 Газирано

Авторите назовават получените резултати поразителни. С тях те съумяват да потвърдят, че нискокалоричните подсладители могат да бъдат извънредно рискови за здравето. Въпреки че учените към момента са озадачени посредством какви механизми диетичните газирани питиета водят до нежеланото следствие с наддаването на тегло, те имат някои хрумвания. Макар и без захар газираните питиета съдържат субстанции, които са 200-600 пъти по-сладки от захарта.

Нормалната захар има калорични спирачки, споделя създателят на изследването и началник на екипа, работил по него, доктор Хелън Хазуда, професор по медицина в Университета на Тексас Health Science Center в Сан Антонио. Една от тях е, че тя провокира задоволеност - възприятие за цялост или задоволство.

Вашето тяло я употребява, с цел да знае, че сладкият усет значи, че поглъщате калории. Ако не се горят, това значи спомагателни мазнини. Изкуствените подсладители обаче объркват нашите тела и отслабват връзката в нашите мозъци. Така тялото не може да ни съобщи, че сме сити, което пък, от своя страна, ни кара да желаеме още и вследствие на това надебеляваме, прибавя още тя.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР