Хората, които ходят бавно, имат почти четири пъти по-голям шанс

...
Хората, които ходят бавно, имат почти четири пъти по-голям шанс
Коментари Харесай

С бърза походка намаляваме до 4 пъти риска от смърт от Covid-19



Хората, които вървят постепенно, имат съвсем четири пъти по-голям късмет да умрат от Covid-19 спрямо тези, които вървят бързо и пламенно, написа „ Daily Mail ”, базирайки се на изследване на откриватели от университета в Лестър.

Авторите на работата проучват индикаторите на над 412 000 души от Biobank на Англия (база данни с медицински и генетични данни на половин милион жители на кралството на възраст от 40 до 69 години), изучавайки връзката сред честотата на заболеваемост след заразяване с Covid-19, тежестта и темпото на вървене.

Експертите са открили, че хората с мудна походка умират от ковид 3,75 пъти по-често . Дори по-слабите и хората с обикновено тегло, които вървят постепенно, имат 2,5 пъти по-висок риск да прекарат тежко заболяване, породено от Covid-19, в сравнение с хората с наднормено тегло, „ постоянно бързат ”.

В същото време рисковете от съдбовен излаз са еднообразно високи при постепенно ходещите хора с обикновено тегло и затлъстяване .

Според учените хората с по-бързо движение на вървене имат по-здрава сърдечно-съдова система, което може да окаже въздействие върху хода на болестта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР