Хората до скоро използваха видеоразговорите основно за връзка с роднини,

...
Хората до скоро използваха видеоразговорите основно за връзка с роднини,
Коментари Харесай

Как пандемията промени онлайн потребителите

Хората до скоро използваха видеоразговорите главно за връзка с родственици, а не с лекари. В интернет нормално се пазариха облекла, а не храни. Пандемията обаче промени потребителските привички, оповестиха от Facebook, проследявайки главните трендове, съобщи БГНЕС.

Безопасни покупки

Цените и удобството към момента са значими, само че в този момент към критериите за избор на супермаркет е добавена и сигурността. Според изследването, 71% от потребителите в Съединени американски щати я показват като основен фактор при образуването на желанията си. Хората са повече склонни да пазарят безконтактно посредством приложения и уеб сайтове. Вероятно тази наклонност ще се резервира. 40% от потребителите в света възнамеряват да продължат да пазарят през интернет, даже и след края на пандемията.

Домашни занимания за душевно здраве

В интервала на пандемията хората започнаха да си търсят занимания, които да им оказват помощ да преборят напрежението и напрежението. Към тях спада и приготвянето на тестени произведения, като потребителите даже измислиха хаштаг #quarantinebaking. Медитацията е друга карантинна тенденция – вижда се растеж на искащите да се занимават с йога. С към 39,5% се е нараснал ползата към градинарството. Много хора са разкрили призванието си в рисуването. Всички тези занимания, като се изключи че отвличат вниманието от проблемите, научиха хората на самообладание, каквото е належащо при приготвянето на домакински самун. Според специалистите от обществената мрежа интересът към действия, изискващи особено внимание, ще се резервира.

Местен бизнес

Заради затварянето на доста известни места хората започнаха да ценят повече локалния бизнес – кафенетата и магазините покрай дома, които сплотяват жителите на даден регион. От февруари до май тази година 23% от потребителите са търсили във Фейсбук местни компании, а другите местни групи са нараснали броя на клиентите си приблизително с 3,3 пъти.

Глобален взор върху света

В същото време пандемията разсъни у хората чувството, че са жители на света. Тази концепция набираше скорост през последните няколко години, само че след затварянето на границите излезе на напред във времето. В момента потребителите са обезпокоени 1,26 пъти повече от пандемията в международен мащаб, в сравнение с от своята страна. От януари 2020-а чрез Facebook и Инстаграм са направени дарения за над 100 милиона долара за решаването на казуса с Ковид-19.

Поколение Z

През 2020-а 41 % от популацията на света е по-младо от 25 години. Навиците на това " потомство Z ", като онлайн образованието, отношението към околната среда, нуждата от повече време за отмора, бяха и преди тематика за разискване, само че ползата към тях се ускори по време на пандемията.

Онлайн бизнес

По време на карантината по-възрастните хора откриха поддръжка в онлайн групи. По интернет се излъчваха директно молитвени служби, а чиновниците в офисите започнаха да организират заседания благодарение на месинджър. Онлайн общуването стана нещо всекидневно и следва да се регистрира при правенето на бизнес. 40% от потребителите настояват, че е по-голяма вероятността да си купят стока или услуга от бизнесмен, на който могат да напишат известие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР