Хора на висока и средна позиция в БСП сериозно се

...
Хора на висока и средна позиция в БСП сериозно се
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров оприличи Борисов на цар Борис III в отношението му към Русия и нахока Румен Радев

Хора на висока и междинна позиция в Българска социалистическа партия съществено се замислят подари Корнелия Нинова не е в скришен сговор с Бойко Борисов да работи да разсипе Българска социалистическа партия. За всеки случай това се приказва, разкри в " Беновска пита " историкът проф. Божидар Димитров.

" Аз бях член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия, когато там се появи Корнелия Нинова. " Но тя не е член на Българска социалистическа партия, по какъв начин ще е във Висшия съвет ", питаше тогава Антон Кутев, той е от махалата. Той беше най-възмутеният от всички, а в този момент е солта*ак на Нинова ", разясни Божидар Димитров.

Запитан от водещата Илиана Беновска каква реакция чака от политиците ни при сигурното преизбиране на Путин за президент на Русия идната неделя, професорът сподели: " Те знаят това от 2-3 години и надлежно са се подготвили.

Бойко се движи по линията на цар Борис III - Русия е една огромна мечка, а ние - буболечка, и мечката даже да не желае да ни направи нещо, може да ни смачка ", акцентира историкът, който напомни, че износът ни за Русия е скочил 4 пъти.

Проф. Димитров, който е отпред на професорско придвижване за президентска република " Кан Кубрат ", прикани сегашния държавен глава Румен Радев да не се меси в политиката. " И е време да свикне, че е единствено една протоколна фигура и да не се меси в политиката, както извънредно му се желае. Ако не, да основе една партия и да се бори за повече пълномощия, да се меси в политиката и така нататък. А в този момент да стои спокойно, когато подвигат флагове, и да не се бърка в неща, които не са негова работа ", акцентира проф. Димитров.

Според него в настоящия си тип българското президентство е нещо ненужно. " В момента президентството харчи пари, нищо не взема решение - цялата институция. Важни са институциите и хората отпред на тях, които вземат решения - в президентството не могат да вземат нито едно решение, с изключение на да гласоподават несъгласие на някой закон, който след седмици още веднъж се прегласува ", заключи Божидар Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР