Хонконг е най-скъпият град в света през по-голямата част от

...
Хонконг е най-скъпият град в света през по-голямата част от
Коментари Харесай

Скоро светът може да се сдобие с нова столица на милиардерите

Хонконг е най-скъпият град в света през по-голямата част от актуалното десетилетие, а жителите му стават все по-богати.
През 2017 година броят на милиардерите в Хонконг се е нараснал с 21, достигайки 93. Така градът изостава единствено с 10 милиардери след Ню Йорк, съгласно най-новата ранглиста на Wealth-X.

Тазгодишното нарастване в броя на милиардерите е най-голямото до момента за Хонконг. В същото време броят на милиардерите в Ню Йорк е повишен единствено с един през 2017 година
Броят на милиардерите в Хонконг обаче към момента бледнее, спрямо този в САЩ— 93 по отношение на 680, респективно, само че евентуално не след дълго Хонконг ще изпревари Ню Йорк като международната столица на милиардерите.
Според изследването на Wealth-X, растежът на благосъстоянието в Хонконг се дължи на " мощното показване на локалната стопанска система, на растежа на международните финансови пазари (което отразява статута на района като един от най-големите финансови центрове в света) и на засилените търговски и капиталови връзки с континентален Китай. "
Хонконг съумява да възвърне част от позициите си в класацията, откакто през 2016 година регистрира най-големия спад в броя на милиардерите измежду огромните градове, вследствия на спада на финансовите пазари.

Ли Ка-шинг е най-богатият човек в Хонконг с персонално положение, оценено на към 35 милиарда $. През март той се отдръпна от ръководството на CK Hutchison Holdings и CK Asset Holdings - двата големи конгломерата, които съумя да построи през годините.

Най-богатият човек в Ню Йорк пък е Майкъл Блумбърг, чието положение възлиза на към 53 милиарда $.
Следващите петима най-богати милиардери в Хонконг натрупват положението си в областта на недвижимите парцели. Неслучайно районът е прочут с високите си жилищни разноски, както и с това, че там се намира най-скъпият квартал в света.

The Peak, както е именуван, е синоним на благосъстояние, разкош и ексклузивност още от колониалната епоха.
Това е кварталът, който постоянно чупи върхове за най-скъпи недвижими парцели в света, като там живеят банкери, задгранични чиновници, предприемачи, звезди, а в последно време и много китайски милионери и милиардери, написа Business Insider.

През 2015 година се появи информация, че китайският милиардер Джак Ма, създател на колоса в онлайн търговията Alibaba, е купил там имение за 191 млн. $. Информацията обаче по този начин и не бе доказана публично.
Благодарение частично на положителното показване на Хонконг, броят на милиардерите в Азия се усилва до 784 през 2017 година, съгласно Wealth-X, изпреварвайки този на хората с десетцифрено положение в Северна Америка (с 57 души) за първи път в историята.
" Динамичното основаване на благосъстояние в Азия бе подкрепено от растежа на разрастващите се пазари, по-устойчивите валутни придвижвания по отношение на щатския $, по-големите инфраструктурни разноски, взривът в цените на парцелите и мощното търсене от страна на увеличаващата се междинна класа ", написа Wealth-X.
Броят на милиардерите по света се е нараснал с близо 15% - до 2 754, а общото им положение е повишено до 9.2 трлн. $, което визия 24-процентен скок, спрямо миналата година, с помощта на растежа на международната стопанска система и на огромните корпоративни облаги.
Ето и кои са 10-те града с най-вече милиардери:
10. Шенжен – 39 (+16)
9. Мумбай – 39 (+10)
8. Дубай – 40 (+3)
7. Сингапур – 44 (+7)
6. Пекин – 57 (+19)
5. Лондон – 62 (0)
4. Москва – 69 (-2)
3. Сан Франциско – 74 (+14)
2. Хонконг – 93 (+21)
1. Ню Йорк – 103 (+1)
Това пък са 10-те страни с най-вече поданици с 10-цифрено положение:
10. Обединени арабски емирства - 62
9. Саудитска Арабия - 62
8. Англия - 90
7. Хонконг – 93 (Хонконг е полуавтономен, специфичен административен регион на Китай)
6. Русия - 96
5. Швейцария - 99
4. Индия - 104
3. Германия - 152
2. Китай - 338
1. Съединени американски щати – 680
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР