Холандските следователи заявиха, че искат украинец, за когото се твърди,

...
Холандските следователи заявиха, че искат украинец, за когото се твърди,
Коментари Харесай

Холандия иска разпит на украинец във връзка с трагедичния полет МН17

Холандските следователи обявиха, че желаят украинец, за който се твърди, че е в центъра на задържалата се замяна на пандизчии с Русия, да остане в Киев, с цел да може да бъде разпитан за свалянето на полет MH17.

Бившият проруски сепаратист Владимир Цемах е търсен за разпит преди правосъден развой за нещастието през 2014 година, който би трябвало да стартира в Холандия следващата година. Руски и украински медии оповестяват, че делото на Цемах е задържало продан на огромен брой пандизчии сред Киев и Москва, защото Кремъл изисква той да бъде включен.

" Бихме желали да поговорим с господин Цемах и да му зададем въпроси, тъй че избираме да го имаме разполагаем за следствието в Украйна ", съобщи пред Агенция Франс Прес Брехтйе ван де Моосдийк , представител на ръководеното от Холандия следствие за МН17.
 
Prosecutors in the Netherlands have asked 's authorities not to give a detained militant who may be a witness or a suspect in the 2014 downing of.
— Kyiv Post (@KyivPost)

„ Сега той е в Украйна, в украинска затворническа килия и в случай че той бъде сменен, несъмнено, е мъчно да се каже, че ще можем да го разпитаме “, добави той.
Пътническият аероплан на Malaysia Airlines, пътуващ от Амстердам до Куала Лумпур, бе свален от съветска ракета БУК през 2014 година над Източна Украйна, при което починаха всичките 298 души на борда. -->

Международни следователи обявиха през юни, че ще изправят трима съветски жители и един украинец на съд в Холандия през март за свалянето на MH17 , макар че евентуално ще бъдат съдени задочно.

Ван де Моосдийк няма да удостовери известия в украинските медии, че холандски прокурор е писал до украинските управляващи с молба да не трансферират Цемах в Русия. Фред Вестербеке от Съвместния проверяващ екип (JIT) написа, че е " от първостепенно значение " обвиненият да остане разполагаем за в допълнение разпитване. Украинската загадка работа залови Цемах в дома му в следената от сепаратисти Източна Украйна през юни и той скрито беше трансфериран, до момента в който е бил в безсъзнание, в Киев.

Украинските чиновници упрекват Цемах, че е част от " терористична организация " - фразата, която употребяват за сепаратисти. Неговият украински юрист съобщи във вторник, че Киев в допълнение удължи задържането му.

Съобщава се, че Кремъл желае Цемах, някогашен миньор, който станал по този начин нареченият " експерт по противовъздушна защита " в украинските сепаратистки сили, да бъде измежду тези, които бъдат разменени.
 
Bellingcat's 6 part podcast series on MH17 takes a deep dive into the case, speaking to key figures involved with the investigation and examining the claims and counterclaims around the case. Available on iTunes and other podcast apps.
— Bellingcat (@bellingcat)

В петък Украйна отхвърли информацията, че размяната - за която се приказва, че включва и украински режисьор Олег Сенцов и 24 украински моряци - е в ход.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР