Холандската компания TomTom публикува годишен рейтинг на задръстванията по пътищата.

...
Холандската компания TomTom публикува годишен рейтинг на задръстванията по пътищата.
Коментари Харесай

Знаете ли кои са градовете с най-големи задръствания

Холандската компания TomTom разгласява годишен рейтинг на тапите по пътищата. В изследването за 2020 година Москва се оказа най-задръстеният град в света, макар обстоятелството, че трафикът е леко намалял заради пандемията. По този индикатор съветската столица надмина 416 града от 57 страни.

Нивото на тапи по пътищата на Москва и Московска област е оценено с 54 %, което значи, че междинното пътешестване през предходната година лишава 54 % повече, в сравнение с при безлюдни пътища. Анализаторите регистрират 66 дни с невисок трафик и множеството от тях са напролет - времето на първата вълна на пандемията.
Мумбай, Богота и Манила заемат второто, третото и четвъртото място в рейтинга с идентичен резултат от 53 %, а Истанбул е на петото място с 51 %.
Други съветски градове също бяха включени в топ 50 на класацията. Деветото място отиде в Новосибирск. Рейтингът на града е 45 %. Санкт Петербург е на 12-та позиция с 44 %, а Самара, Екатеринбург и Ростов на Дон получават надлежно 20, 28 и 37 %. Челябинск стана 46-и в класацията, а Омск - 50-и.

Пет американски града станаха минимум задръстените през предходната година: Грийнсборо Хай Пойнт (седем процента) и Сиракуза, Дейтън, Литъл Рок и Уинстън-Салем са с идентичен резултат от осем %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР