„Ходи ти се на море? Планираш почивката си поне няколко

...
„Ходи ти се на море? Планираш почивката си поне няколко
Коментари Харесай

Спомени от соца: На море в къмпинг за 4 лв. на вечер

„ Ходи ти се на море? Планираш почивката си най-малко няколко месеца преди този момент — отпуските на съпрузите би трябвало да съвпаднат. Пред теб има три избора:

Къмпинг. Около 4,10 лева на вечер за двама с палатка и кола в препълнени къмпинги, множеството без топла вода, безкрайни опашки по магазините или скъпи кебапчета в бира-скарата. Ако си разпален къмпингар, гледаш да си набавиш съоръжение от Чехия и Германска демократична република, в България модерно такова не се продава, написа " Флагман ".

Почивна станция. Около 30-40 лева на седмица, строго разписание на времето. Храниш се в трапезария, закуската е рано заран, обяд по тъкмо несъмнено време и вечеря относително рано. Предвидени са и „ културно-масови мероприятия”. Има топла вода. Вратата се заключва след 12 часа.

На квартира. Наемаш стая и от там нататък се грижиш самичък за себе си. Топлата вода не е обезпечена.

На морето тогава нямаше кой знае какъв брой улеснения, да не кажем никакви! Нямаше обилие от заведения за хранене с всевъзможни задгранични деликатеси, нито безчет лъскави питейни заведения и нощни заведения. И с цел да сме сигурни, че няма да останем гладни, множеството от нас пълнеха багажниците на москвичите си с пъпеши, дини и зеленчук.

Нямаше великански аквапаркове на всеки ъгъл. И какво от това? Нали имахме море! Дишахме умерено, без терзанието, че всеки миг може да ни падне някоя тухла на главата от близкия бетонен градеж. Имахме девствени плажове, природа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР