Ходът на Вашингтон е най-голямата акция в рамките на един

...
Ходът на Вашингтон е най-голямата акция в рамките на един
Коментари Харесай

Политико: Санкции на САЩ срещу българи за корупция, ЕС не прави нищо

Ходът на Вашингтон е най-голямата акция в границите на един ден по Закона " Магнитски ", написа.
Съединените щати вкараха в сряда. В същото време Европейски Съюз не съумява да се изправи против спираловидната рецесия на върховенството на закона в балканската страна, написа в разбор на „ Политико ”.
Необичайно огромният ход на Америка слага в неловко състояние Европейски Съюз, защото разкрива неспособността на блока да управлява личния си заден двор поради голям брой корупционни кавги, постоянно свързани с еврофондове, които се оказват в ръцете на българската мафия и на мощни олигарси. Предприетата стъпка съставлява най-мащабното деяние на Америка в границите на един ден по силата на Глобалния закон за противопоставяне на злоупотребата с човешки права в страната, който е ориентиран против корупционни практики и нарушавания на човешките права по целия свят.
„ Съединените щати поддържат всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функционалности и демократичните институции на България “, съобщи шефът на Службата за надзор на задграничните активи Андреа М. Гаки.
За разлика от тях Европейски Съюз явно избра да не застане зад българите, борещи се с корупцията.
Председателят на Европейската комисия и немският канцлер си затвориха очите за срутва на върховенството на закона в най-бедната страна от Европейски Съюз през последните години. Бившият министър-председател, който доминираше в политиката на страната съвсем 10 години, беше техен непосредствен съдружник на политическата сцена на Европейски Съюз в дясноцентристката Европейска национална партия и властта му в никакъв случай не бе оспорвана поради слабостите в правосъдната система на страната. Въпреки че някогашният пожарникар и първенец по карате загуби властта си по време на изборите през април, неговата партия ГЕРБ към момента води в изследванията преди следващите избори на 11 юли.
Докато корупцията от дълго време е разпозната като проблем в България, мащабът на свадите с подкупи през последната година разкри по какъв начин олигархичната мафия е овладяла дейно страната, упражнявайки надзор посредством институции като правосъдната власт, службите за сигурност и медиите.
- спорен медиен магнат и някогашен народен представител.
„ Пеевски регулярно е взел участие в корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи, с цел да се отбрани от публичен надзор и с цел да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество ”, написа в решението си за налагането на наказания Министерството на финансите на Съединени американски щати.
Пеевски, който е обвързван с - член на демократичната група " Обнови Европа ", се очерта като един от знаците на корупционните проблеми в страната. Съединени американски щати обявиха, че „ работил интензивно за оказване на негативно влияние върху политическия развой в България по време на локалните избори на 27 октомври 2019 година ”.
Департаментът глоби и беглеца и казино барон - един от най-богатите български жители, и Илко Желязков, който сега работи в Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, както и 64 организации, свързани с тези лица, като прекъсва достъпа им до американската финансова система.
Успоредно с това Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи забрани за влизане в страната по-широк лист с български обществени персони и техните фамилии, в това число някогашен заместник-министър.
„ Големият въпрос е кого са корумпирали? “, сподели - член на Европейския парламент, която е водещ критик на Борисов и член на Българската социалистическа партия.
Върхът на айсберга
В обяснението на решението си Министерството на финансите написа, че Божков, който сега е дезертьор в Дубай, само че все пак, спечелила съвсем 3% от гласовете на изборите през април, е „ подкупвал няколко пъти държавни чиновници на “, в това число „ сегашен политически водач ”.
В него се споделя още, че предприемачът е „ възнамерявал да обезпечи парична сума на бивше българско длъжностно лице и на български политик по-рано тази година “, за Божков да бъде подкрепят да „ сътвори канал за съветски политически водачи, които да оказват въздействие върху български държавни чиновници “.
Министерството на финансите упрекна и Желязков, че е работил като фронтмен на Пеевски в корупционни покупко-продажби.
Пеевски употребявал Желязков за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства в подмяна на информация и преданост от тяхна страна, твърди държавното управление на Съединени американски щати.

 Санкциите против Пеевски и Божков – нова вяра Санкциите против Пеевски и Божков – нова вяра
Безспорно наложените против Делян Пеевски и Васил Божков наказания по закона " Магнитски " от Съединени американски щати могат да претендират за новината на година...
„ Пеевски и Божков са участници в огромна корупционна скица, която би трябвало да бъде разрушена, а Борисов би трябвало да напусне политическата сцена “, сподели той пред кореспонденти в София.
Мая Манолова, някогашен омбудсман и един от водачите на „ Изправи се! Мутри вън! ” - опозиционна партия, въодушевена от вълната от антикорупционни митинги предходната година, съобщи, че глобите акцентират острата потребност от промени.
„ Българите желаят да видят по какъв начин техните институции най-сетне ускоряват битката си против корупцията “, сподели тя пред онлайн платформата за вести Dnevnik.bg „ Българската страна е единствената, която не е осъзнала нуждата от решителни ограничения против подкупите ”, твърди Манолова.
В изказване късно нощес българското външно министерство не прегледа съответните случаи, само че съобщи, че страната е ангажирана с битката с корупцията и остава в подготвеност за разговор с Вашингтон.
До публикуването на материала партията на Божков отхвърли коментар.
 Движение за права и свободи: Оставаме солидарни с персоналната позиция на господин Делян Пеевски Движение за права и свободи: Оставаме солидарни с персоналната позиция на господин Делян Пеевски
Движение за права и свободи излезе с позиция във връзка наложените от Съединени американски щати наказания против Делян Пеевски. Ето цялостния текст на позицията: " Във връзка с изказване на...
Междувременно Пеевски отхвърли решението на Съединени американски щати и даде обещание да го оспори.
В, той дефинира глобите като „ безусловно неприемливи, предубедени и нарушаващи буквата и духа “ на Закона " Магнитски ".
„ Не съм направил нищо, с цел да наруша интернационално приетите права на индивида, не съм държавен чиновник и не съм взел участие в актове на корупция “, сподели той.
Мотивите на Вашингтон за налагане на глобите „ не включват нито един правилен факт “, добави той.
Още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР