Хладна, дъждовна, а на места в планините и снежна есен

...
Хладна, дъждовна, а на места в планините и снежна есен
Коментари Харесай

Времето остава студено и дъждовно

Хладна, дъждовна, а тук-там в планините и снежна есен през днешния ден. Максималните температури съвсем на всички места в Северна България, в това число и в София, са към 7° - 8°. По-високи са обичайно по Черноморското ни крайбрежие, където остана доста прохладно.

През нощта по-значителни превалявания ще има в Северозападна България, а в източните региони ще остане прохладно. Температурите в неделя заран ще са сред и 10°, а оптималните за деня ще са най-вече сред 10° и 15°. В Западна България ще продължи да превалява, само че в останалата част от страната преваляванията краткотрайно ще отслабнат, а на изток и облачността ще се раздра.

Там, както и морския бряг остава, обаче прохладно, с сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, по най-високите елементи от сняг. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Температури в курортите от 3 до 8 градуса.

Обширна област от високо атмосферно налягане ще дефинира най-вече слънчевото време в по-голямата част от континента. Апенините и Балканите, обаче остават под въздействие на обширния средиземноморски циклон и времето ще е облачно и дъждовно. В западните и централните региони от Балканския полуостров преваляванията ще са обилни.

У нас ще продължи да вали и при започване на новата седмица, в понеделник повече в Южна, а във вторник в Северна и Източна България. В сряда в по-голямата част от страната преваляванията краткотрайно ще спрат, само че в четвъртък още веднъж ще вали на доста. Температурите ще се намалят и упованията са границата сред дъжд и сняг да се спусне най-малко до към 700 м надморска височина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР