Хладилникът не е най-сигурното място, където трябва да съхраняваме всичките

...
Хладилникът не е най-сигурното място, където трябва да съхраняваме всичките
Коментари Харесай

Храните, които не трябва да се съхраняват в хладилник

Хладилникът не е най-сигурното място, където би трябвало да съхраняваме всичките си артикули, тъй като за някои храни студените температури изобщо не са подобаващи.

Но това не значи, че в случай че съхранявате въпросните храни в ледник, те ще се са рискови за консумация. Просто няма да имат същия усет и хранителни качества, в случай че се съхраняват в него.

Основна неточност на доста хора е да съхраняват множеството плодове и зеленчуци в хладилника. Напълно ненужно е да държите там домати, банани, авокадо, лук, чесън. Да държите сурови картофи в хладилника граничи с полуда.

Сред продуктите и храните, които да не слагате в хладилника, са салатите. Ако от вечеря ви е останала салата, която не желаете да хвърляте, не я слагайте в уреда за предпазване на артикули, тъй като до идната вечер по този начин и по този начин няма да става за ястие.

Единственото, което ще постигнете, е да умиришете хладилника, изключително в случай че в салатата има лук и чесън. Ако въпреки всичко желаете да си запазите салатката и смятате, че ще издържи до вечерята на идващия ден, намерете мрачно, хладно и проветриво място.

На вашето внимание представяме храните, които забравете да съхранявате в ледник.

 Олио не се държи в хладилника

Олио

Олиото и другите растителни мазнини като зехтин и кокосово масло не би трябвало да се съхраняват в ледник. Ниската температура в домакинския апарат не е подобаваща за запазването на мазнината в изцяло течно положение. За да имат естествена консистенция, растителните мазнини би трябвало да се съхраняват при стайна температура.

Кафе

Без значение дали кафето е мляно или е на зърна, мястото му не е в хладилника. Кафето има свойството да всмуква ароматите на продуктите към себе си и в хладилника за нула време ще загуби неповторимия си аромат и усет, щом един път е отворено. Кафето има и естествена мокрота, която се нарушава от ниските температури в хладилника.

Домати

 Домати и чесън не се съхраняват в ледник

Студената температура в хладилника ще трансформира доматите в каша, незабавно щом ги нарежете. В хладилника текстурата на тези зеленчуци се трансформира и когато бъдат нарязани, те се трансформират в безформеност.

Чесън

Чесънът не би трябвало да се съхранява в ледник, тъй като плесенясва по-бързо, а след известно време скилидките му стават като от гума. По-неприятното е, че измененията при чесъна рядко си личат и ги забелязвате, чак когато го нарежете.

Лук

Лукът, който се държи в ледник, хваща мухъл доста по-бързо. Освен това лукът като кафето попива миризмите на продуктите към себе си, като губи личния си мирис. Лукът не би трябвало да се съхранява в ледник и тъй като изсъхва по-бързо.

Картофи

 Бананите не се съхраняват в ледник

Ниските температури в хладилника унищожават скорбялата в картофите. По тази причина в миксовете от замразени зеленчуци се заобикалят картофи. Текстурата и усетът им се променят в домакинския апарат.

Банани

Бананите не би трябвало да се съхраняват в ледник, тъй като ще трансформират консистенцията и усета си. Ако не са узрели добре, ниските температури ще попречат на естествения развой на зреене.

Мед

Ако съхранявате мед при ниски температури, процесът на кристализация на захарите ще се форсира и след известни време ще стане толкоз корав, че ще е невероятно да забиете даже лъжица в него.

Пъпеш

Ако пъпешът не е нарязан, би трябвало да се съхранява на изсъхнало и мрачно място, с цел да може антиоксидантите в него да се запазят. Нарязаният пъпеш обаче би трябвало да се съхранява в ледник, с цел да не се скапе.

Авокадо

 Авокадо не се съхранява в ледник

Ако съхранявате авокадото в ледник, то очевидно ще промени типа си и няма да бъде толкоз вкусно. Освен това процесът му на зреене ще бъде спрян от ниските температури.

Хляб

Ниските температури в хладилника вършат хляба по-сух, твърд и ровък, тъй като процесът на стареене на хляба се форсира. Освен това той поема миризмите на другите артикули в хладилника и след време не е по никакъв начин прелестен за ястие.

Пресни билки и подправки

Пресните билки и подправки също не би трябвало да се съхраняват в ледник, тъй като в домакинския апарат те ще изгубят характерни си мирис. Билките и подправките би трябвало да се съхраняват на отворено и проветливо място -далеч от всевъзможни други миризми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР