Хипотетична партия, оглавявана от тв водещия Слави Трифонов, би получила

...
Хипотетична партия, оглавявана от тв водещия Слави Трифонов, би получила
Коментари Харесай

Медиана: Почти 32% гласуват за партия на Слави Трифонов, над 38% за формация на Румен Радев

Хипотетична партия, ръководена от тв водещия Слави Трифонов, би получила 31, 8% на избори в този момент, а групировка отпред с президента Румен Радев - 38, 2 на 100. 



Показателно е, че над 55 % от всички гласоподаватели декларират, че е допустимо да гласоподават за една от двете несъществуващи политически партии, разясняват данните си от Медиана. Изследването е извършено от 1 до 6 юли измежду 1008 пълнолетни жители. 

Ако през май хората писаха на " Борисов 3 " оценка " Среден " (3.44), то през юли тази оценка е " Среден " (3.40).

Ако изборите бяха през днешния ден, ГЕРБ още веднъж щяха да са първа политическа мощ с 24.8% от вота на популацията. Българска социалистическа партия остават на второ място с 20.5%, а Оперативна програма - на трето с 9.7%. При избор в този момент Движение за права и свободи биха събрали 8.3%, " Воля " - 2.1%, АБВ - 1.9%, " Демократична България " - 1.6%, Реформаторски блок - 1.4%, Съюз на демократичните сили - 0.4%. 



Според Медиана персоналните рейтинги на политиците наподобяват по този начин: 



Краят на Европредседателството на България носи по-скоро отчаяние и усилване на скептицизма. Свръхочакванията, свързани с него (Шенген, Еврозоната, съответни политически и на първо място стопански задължения за Западните Балкани), се сблъскват с рутината на едно обикновено осъществяване, на едно протоколно политическо събитие, на което страната е просто хазаин, е един от главните заключения на социолозите от изследването. 

Политическите земетресения в Германия и забележимият разнобой в позициите на европейските страни (по въпросите за миграцията, Съединени американски щати и др.) ускоряват евроскептицизма в страната. Едва 37 % от пълнолетните в страната счита, че Европейски Съюз ще успее да се запази в този си тип в границите на идващите 10 години, сочат още данните на Медиана. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР