Хипнозата е процес, при което едно лице (хипнотизиран) е въведено

...
Хипнозата е процес, при което едно лице (хипнотизиран) е въведено
Коментари Харесай

Как действа хипнозата?

Хипнозата е развой, при което едно лице (хипнотизиран) е въведено от друго лице (хипнотизатор) в положение на транс. Терминът е въведен от Джеймс Брайд, който я разказва като положение на умствена релаксация.

Широко популяризираната версия, че при внушаемост човек може да загуби схващане или воля над мислите и дейностите си е отречена от учените и от експертите, занимаващи се хипнотизиране. Представата за човек, размахващ часовник или махало се счита за наложена от филмите, а не от действителната процедура на хипнотизаторите.

В древността хипнозата е употребена за лекуване, като в отпуснато положение човешкото схващане е фокусирано върху избрана концепция или проблем.

 Хипнотизиране

Преди да обърнем внимание на същинския развой, би трябвало да отбележим, че при хипнозата човешкият мозък се разделя на четири типа честоти:

Алфа – региона на подсъзнанието, в нея се правят процесите на мечтаене и медитация.

Бета – честотата на здравия разсъдък, всички дейности, които правим в будно положение се оформят в тази област на мозъка.

 Хипнотизиран Човек

Делта – региона на цялостно безсъзнание.

Тета – част от региона на подсъзнанието.

При хипнотизирането, като най-безопасна периодичност се употребява Алфа, като се вършат къси и поредни прекосявания към Делта и Тета периодичност.

Чувствата, които хипнотизираният изпитва са на релакс, инертност и комфорт. Този развой се ползва единствено при лица над 7 години, с тяхно позволение. Човек не може да бъде замаян срещу волята си, главен фактор за реализацията на този развой е съдействието.

Изследвания демонстрират, че по време на внушаемост лицата демонстрират нараснала централизация и се концентрират по-лесно върху избрана мисъл или спомен.

Всяка, на пръв взор, безпричинна паника или неразбираема контузия има своята причина. Чрез хипнозата най-ефективно може да се обясни и реши съответен проблем. Хипнозата може да бъде употребена и като лечебна техника за освобождение от стрес, уплахи, яд и възприятие за виновност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР