Хиляди служители от държавния сектор ще стачкуват в цяла Франция,

...
Хиляди служители от държавния сектор ще стачкуват в цяла Франция,
Коментари Харесай

Повече от 5 милиона французи са призовани да стачкуват днес

Хиляди чиновници от държавния бранш ще стачкуват в цяла Франция, като са планувани към 130 демонстрации в 90 от 96-те департамента на страната, заяви Българска телеграфна агенция.

За първи път от десетилетие деветте френски синдиката, представляващи работещите в държавния бранш, приканиха дружно за стачка през днешния ден против " негативните " държавни промени в заетостта, осведоми френската версия на уеб страницата " Локал ". Общо към протестни дейности са призовани 5.4 милиона работещи.

Макар катализаторът за митингите да се разграничава в обособените профсъюзи, главният фактор е държавният проект да бъдат закрити десетки хиляди работни места в държавния бранш плюс неотдавнашното заледяване на заплатите, заплахата от понижаване на заплащанията при болнични и трудовата промяна.

Профсъюз на учителите разгласи, че съвсем половината от началните учители в Париж ще стачкуват, което ще докара до затварянето на десетки учебни заведения.

Авиационните управляващи помолиха самолетните компании да анулират една трета от полетите на летищата в страната, поради упования дефицит на личен състав.

За първи път от 2009 година синдикатите в лечебните заведения се причислиха към протестния апел.

Лекари, фармацевти и зъболекари са призовани да стачкуват дружно с медицинските сестри против изискванията на труд и бюджетните съкращения, като и против замразяването на заплатите и въвеждането още веднъж на неплатения отпуск при положение на болест.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР