Хиляди скорпиони, настанени в прозрачни пластмасови кутии, са наредени по

...
Хиляди скорпиони, настанени в прозрачни пластмасови кутии, са наредени по
Коментари Харесай

Турска ферма за скорпиони продава отрова за 10 млн. долара на килограм

Хиляди скорпиони, настанени в транспарантни пластмасови кутии, са подредени по стените на лаборатория в югоизточната провинция Шанлиурфа в Турция. Те чакат личният състав да издои скъпата им отрова, употребена за производството на разнообразни типове медикаменти.

Използвайки чифт пинсети и клещи, чиновниците на лабораторията изваждат скорпионите от кутиите и изстискват дребна капка отрова от жилата им. След това скъпата течност се замразява и се трансформира в прахуляк, преди да бъде продадена, написа Ройтерс.

" Един скорпион създава към два мг отрова, а лабораторията добива към два грама дневно ", споделя притежателят на фермата за скорпиони Метин Оренлер. Компанията му е основана през 2020 година, а сега отглежда към 20 000 скорпиона от типа Androctonus Turkiyensis. Той е разпознат като обособен вид в публикация, оповестена в списание за скорпиология през 2021 година

„ Ние сами отглеждаме скорпионите и ги доим. Замразяваме отровата, след което я трансформираме в прахуляк и я продаваме в Европа ", споделя притежателят на лабораторията.

Отровата, която се изнася главно за Франция, Обединеното кралство, Германия и Швейцария, се употребява за произвеждане на козметика, болкоуспокояващи и антибиотици.

Един литър от веществото коства 10 милиона $, което го прави една от най-скъпите първични материали в света. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР