Хиляди щастливи мексиканци се струпаха пред посолството на Южна Корея

...
Хиляди щастливи мексиканци се струпаха пред посолството на Южна Корея
Коментари Харесай

Мексиканците понесоха на ръце генералния консул на Южна Корея в страната

Хиляди щастливи мексиканци се струпаха пред посолството на Южна Корея в столицата Мексико Сити, с цел да изразят благодарността си към азиатската страна, която на процедура класира " ацтеките " за осминафиналите на Мондиал 2018.

Отборът на Мексико загуби последния си мач от груповата фаза на Световното състезание против Швеция с 0:3, което значи, че ще отпадна от конкуренцията, в случай че Германия победи Южна Корея в другата среща от група F на шампионата. Корейците обаче демонстрираха своята чест и дадоха всичко от себе си против международните първенци, макар че нямаха късмет да излязат от групата, като в последна сметка реализираха шокираща победа с 2:0, която изхвърли Бундестима от Мондиала и класира Мексико напред.

В Мексико Сити хиляди щастливи хора се стекоха пред посолството на Южна Корея, където започнаха да скандират: " Корейци, братя, вие към този момент сте мексиканци ", както и " Ние всички сме корейци ". Любителски клипчета демонстрираха по какъв начин посланикът на Южна Корея Ким Санг Ил пие текила и чества с локалните, до момента в който генералният консул Хан Бянг бе повлечен на плещи от тълпата. От посолството разкриха, че телефоните им са били загрети от голям брой позвънявания с благодарности, а финансовият министър на Мексико Хосе Антонио Гонсалес Аная е заречен на корейския си сътрудник " богата вечеря " на идната среща на финансовите министри от Г20. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР