Има избиратели, които се “люшкат между една или друга от

...
Има избиратели, които се “люшкат между една или друга от
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева посочи два специфични детайла за тези избори

Има гласоподаватели, които се “люшкат ” сред една или друга от дребните (бел.ред. - формации). Търсят нещо изрично ново и друго. И в последния миг или ще отидат да гласоподават, или няма да отидат да гласоподават ”. Това разяснява политологът доцент Татяна Буруджиевае в ефира на " Дарик ".

По думите ѝ има две характерни неща за тези избори, едното е, че няма борба за първото място.

" Дори, когато сме имали еднопартийни държавни управления, отново е имало борба, до последния миг с вярата, че може да се обърне резултата. Сега мачът е свирен ", уточни тя.

Според Буруджиева борбата не е за първото място, по-скоро за второто, а най-много за четвъртото.

Тя посочи, че фокусът на акцията в този момент е не по какъв начин се свързваш с гласоподавателя, а по какъв начин да съсипеш другия. Когато имаш мощни партии, тогава имаш и напълно друга мотивация, акцентира политологът.

Втората характерна специфичност, по нейните думи, е към чертата, която би трябвало да бъде преодоляна, с цел да се влезе в Народното събрание.

" Имате най-малко три, четири, пет субекта, които не са в " други ", само че никой не може да каже дали в действителност те са 1% и нещо или са над 4% ".

За Буруджиева съперничеството сега е в това да си другият и да вървиш с мудни стъпки. По думите ѝ сега се следи голямо многообразие от " крайни форми на пациенти " до " крайни форми на доста ценностно говорене ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР