Кремъл осъди призивa на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг,

...
Кремъл осъди призивa на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг,
Коментари Харесай

Песков: НАТО не се доближава до конфронтация с Русия, алиансът вече е влязъл в нея

Кремъл осъди призивa на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, членовете на Алианса да разрешат на Украйна да нанеся удари надълбоко в Русия със западни оръжия, предава " Ройтерс ". Столтенберг сподели пред The ​​Economist, че членовете на НАТО, доставящи оръжия на Украйна, би трябвало да отстранен възбраната си за потреблението им за удари по военни цели в Русия.

" НАТО усилва степента на ескалация ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред съветския ежедневник " Известия ", запитан за забележките на Столтенберг. " НАТО флиртува с военна реторика и изпада във боен възторг ", сподели Песков и добави, че съветските военни знаят какво да вършат.

На въпрос дали НАТО се доближава към директна борба с Русия, Песков сподели: " Те не се приближават, те са в нея ". Руският президент Владимир Путин неведнъж е предупреждавал Запада, че рискува световна война поради Украйна и че директен спор сред Русия и НАТО би означавал, че светът е на крачка от Третата международна война.

Руски публични лица споделят, че украинските офанзиви надълбоко в Русия, в това число против цивилни зони и даже елементи от нуклеарната защита на Русия, съставляват директна ескалация. Съединените щати неведнъж са казвали, че не предизвикват Украйна да нанася удари вътре в Русия, макар че Украйна настойчиво лобира за това. The Economist сподели, че забележките на Столтенберг очевидно са били ориентирани към президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който се съпротивлява на това да разреши на Украйна да нанесе удари с американски оръжия в Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР