Хиляди плевенчани се очаква да излязат в парк "Кайлъка" утре

...
Хиляди плевенчани се очаква да излязат в парк "Кайлъка" утре
Коментари Харесай

Хиляди плевенчани ще излязат утре в парк Кайлъка за Световния ден на ходенето

Хиляди плевенчани се чака да излязат в парк "Кайлъка " на следващия ден - 13 октомври, с цел да се включат в Световния ден на ходенето, оповестяват уредниците.

Община Плевен и Българската Асоциация "Спорт за всички " за поредна година ще отбележат този ден за разпространение на здравословния метод на живот.

Желаещите да преминат пеша по алеите на емблематичния плевенски парк ще се съберат в съботния ден в 9.30 часа на началния пункт - тролейбусната спирка "Моста ". На финала на лотариен принцип ще бъдат раздадени спортни продукти.

Организаторите излязоха с зов към жителите на Плевен да се включат в самодейността, тъй като "ходенето е най-лесната и естествена физическа интензивност " и "все повече хора правят оценка огромната роля на физическата интензивност за своето здраве ". Инициативата е най-голяма по рода си в международен мащаб и се организира годишно в целия свят от 1992 година

В България Световният ден на ходенето се отбелязва всяка година от 1993 година В Плевен обичайно по алеите на предпазената околност "Парк Кайлъка " минават хиляди хора от всички възрасти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР