Хиляди нелегални мигранти от Мароко бяха прогонени от испанската армия

...
Хиляди нелегални мигранти от Мароко бяха прогонени от испанската армия
Коментари Харесай

Испанската армия прогони хиляди нелегални мигранти

Хиляди незаконни мигранти от Мароко бяха прогонени от испанската войска употребява мощ, които се пробваха да влязат в анклава Сеута. Силите на реда използваха палки, шокови гранати и димки, оповестява ЕФЕ.

Местите управляващи оповестяват, че за два дни рекордните 8000 души са навлезли на испанска територия. Опасенията са, че поради топлото време Европа още веднъж ще бъде " атакувана " по суша и море. 

Испания публично се оплака на посланика на Мароко, тъй като на видеозаписи се вижда по какъв начин полицията в африканската страна съзнателно пуска мигрантите да преминат.

Мадрид изпрати 200 бойци и 200 служители на реда, с цел да укрепи защитата. Премиерът Педро Санчес отпътува за Сеута, с цел да следи обстановката на място. Според Мадрид към половината мигранти към този момент са върнати в Мароко.

Сеута и Мелиля са единствените сухопътни граници сред Европейски Съюз и Африка; мигранти постоянно се пробват да влязат незаконно там през двата анклава. Испанското държавно управление разположи военни елементи в Сеута за наблюдаване на границата с Мароко след вчерашното навлизане на хиляди мигранти в анклава, заяви източник от вътрешното министерство, представено от Ройтерс. Военните ще охраняват границата взаимно с испанската полиция.

" Това влиза в действие незабавно ", сподели източникът, без да прецизира какъв брой бойци са изпратени в Сеута. Говорител на управляващите на Сеута съобщи, че бойците ще работят взаимно с служители на реда в проблематични региони на анклава за поддържане на реда по улиците.

На 9 май пък към 1500 мигранти дойдоха с 15 лодки  на южния италиански остров Лампедуза, а управляващите чакат и още хора с подобряването на времето. Лампедуза е една от главните входни точки за хората, опитващи се да прекосят Средиземно море и да доближат Европа.

Матео Салвини, водачът на крайнодясната партия " Лига ", прикани премиера Марио Драги да се оправи с казуса. " При състояние че милиони италианци изпитват усложнения, не можем да си позволим да се грижим за хиляди незаконни имигранти ", написа Салвини в Туитър.

Европейският съюз разгласи нова тактика за миграцията на 27 април. Мярката се стреми да запълни огромна празнота в миграционната политика, като ускори ограниченията против незаконните мигранти. 

Планът на Европейската комисия за връщане и реинтеграция слага в основата си граничната организация на Европейски Съюз Фронтекс, макар многочислени новинарски известия и изказвания на неправителствени организации, че нейните чиновници нарушават правата на мигрантите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР