Хиляди жители на Ивицата Газа нахлуха в складове и центрове

...
Хиляди жители на Ивицата Газа нахлуха в складове и центрове
Коментари Харесай

Жители на Газа нахлуха в центрове за помощи, разграбват брашно и продукти

Хиляди поданици на Ивицата Газа нахлуха в хранилища и центрове за разпределение на помощи на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA), грабейки брашно и други артикули от първа нужда.   Това заяви през днешния ден организацията, представена от Reuters, съобщи Българска телеграфна агенция.   " Това е обезпокоителен симптом, че гражданският ред стартира да се разпада след три седмици война и плътна блокада на Газа ", предизвести в изказване Агенцията.   Доставките на помощи за Газа са мощно затруднени, откогато Израел стартира да бомбардира палестинския анклав в отговор на смъртоносното нахлуване на ръководещата територията въоръжена формация " Хамас ", напомня Reuters.

  Египетското външно министерство съобщи през вчерашния ден, че " трудности от страна на Израел ", в това число процедурите за инспекция на камионите, спъват бързото снабдяване на помощи в Ивицата Газа през контролно-пропускателния пункт Рафах на границата сред Египет и палестинската територия.   " Налага се камионите да бъдат инспектирани на израелския пропускателен пункт Ницана, преди да тръгнат към пункта Рафах, като по този начин изминават към 100 км, преди на процедура да влязат в пункта Рафах, а това основава спънки, забавящи доста идването на помощта ", уточни в изказване представител на министерството, представен от Reuters.

  Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах ", който се управлява от Египет и не граничи с Израел, се трансформира в главен пункт за доставка на помощи, откогато Израел наложи блокада на Газа в отговор на нападението на бойци от Хамас на израелска територия на 7 октомври.   Преди експлоадирането на спора през пункта в Газа влизаха по към 500 камиона на ден, до момента в който в последните дни влизат едвам 12 камиона приблизително дневно, съобщи в петък генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР