Хиляди хора вчера отново демонстрираха в Словакия срещу новото правителство

...
Хиляди хора вчера отново демонстрираха в Словакия срещу новото правителство
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Словакия срещу разпускането на антикорупционната прокуратура

Хиляди хора през вчерашния ден още веднъж демонстрираха в Словакия против новото държавно управление на левия популист министър председател Роберт Фицо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите се събраха в столицата Братислава, само че също по този начин и в Кошице в източната част на страната и в други градове, заяви във вторник осведомителната организация TAСР. 

Протестът, проведен от опозиционните партии, беше ориентиран основно против плануваното унищожаване на специфичната прокуратура (СП), която се занимава с каузи за корупция по високите етажи на властта и дава отговор за битката с проведената престъпност и политическите закононарушения.



Миналата седмица относително новата трипартийна коалиция, водена от Фицо, реши да разпусне прокуратурата, защото тя е прекомерно " политизирана ". 

Опозицията предизвести за опасност за върховенството на закона и упрекна държавното управление, че се пробва да прикрие случаи на корупция по високите етажи на властта от предходните държавни управления на партията на Фицо до 2020 година, когато той беше на последния си пост. 

Първоначално СП се занимаваше най-вече с битката с мафиотските банди, само че и с корупцията по високите етажи на властта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР