Хиляди години скъпоценният камък рубин се е смятал за един

...
Хиляди години скъпоценният камък рубин се е смятал за един
Коментари Харесай

Значение и свойства на рубина

Хиляди години скъпоценният камък рубин се е считал за един от най-желаните камъни. Историята на камъка се губи надалеч през вековете, когато хората са считали за най-ценни единствено транспарантните, зелените и алените скъпоценни камъни.

Днес под името рубин се подразбира алената вариация на минерала корунд, а най-близкият по състав камък до рубина е сапфирът.

Рубинът може да е както пурпурен, по този начин и бледорозов. Най-ценните рубини са яркочервените с лек виолетов отблясък, известни в древността като „ гълъбова кръв ”.

Понякога върху повърхността на рубина може да бъде забелязана звезда с шест лъча. Това събитие се назовава астеризъм и такива камъни се считат за извънредно скъпи.

 Значение и свойства на рубина

Всички смисли на рубина са свързани с аления му цвят. Заради наситеното алено, в което го е оцветила природата, рубинът се е считал за част от кръвта на драконите.

В древността се е считало, че рубинът има вълшебен и лечителски свойства. Рубинът също по този начин е знак на огромната буйна обич. Затова се счита, че рубинът оказва помощ в любовта, той е превъзходен амулет за доближаване на хора, които се обичат, само че са скарани. Рубинът също по този начин усилва половата сила.

Другото значение на рубина е властта. Затова владетелите на разнообразни страни са носели декорации с рубин като знак на власт и мощ.

Векове наред рубинът е бил считан за източник на мощна сила. Затова се предлага на всеки, който няма задоволително мощен темперамент, воля за победа и предпочитание за триумф, да носи рубин покрай тялото си.

Активните хора ще намерят в рубина съразмерен съдружник. Но при хипертония, нервни сривове и положения на психическо претоварване, не се предлага да се носи рубин.

Амулетът във тип на рубин пази от удари и рухване, гони надалеч злите сили и тъгата. Рубинът е камък на Огъня, когато го насочите към светлината, той гори като жив въглен.

Древните астролози са считали рубина за камък на зодия Стрелец. Рубинът е и знак на Рака. Затова този камък е подобаващ за тези представителите на тези две зодии, той въздейства добре върху връзките им с хората.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР