Хиляди богомолци от цялата страна се стекоха и тази година

...
Хиляди богомолци от цялата страна се стекоха и тази година
Коментари Харесай

Хиляди са на Кръстова гора. Чакат чудо

Хиляди богомолци от цялата страна се стекоха и тази година в манастира " Св. Троица " на Кръстова гора в Родопите във връзка огромния християнски празник Въздвижение на Светия кръст Господен - Кръстовден, който се отбелязва на 14 септември, написа dir.bg.

Миряните започнаха да идват на святото място още от събота. Хората имат вяра, че точно на това място се намира една от точките на света, където " Господ слиза при земните хора ". Уповавайки се на преданията, че в нощта против празника на това място молитвите се чуват, довечера те ще насочат своите стремежи към Господ, прославяйки и името Му.

Една огромна част от тях ще останат по поляните през цялата нощ под намерено небе, откъдето ще изслушат архиерейските богослужения - Празничната вечерня, а по-късно и Празничната утриня, които ще бъдат отслужени в църквата " Покров на Пресвета Богородица ".

Името си местността е получила от легендата, че точно там, преди епохи, е заровена парченце от самия Кръст Господен, което е причината за доста целебни чудеса. Разказвайки между тях за излекувани от тежки заболявания, хората чакаха чудото да влезе и в техния дом. Всеки решил да прекара нощта под намерено небе споделя, че е зареден с сила, че е тук за поредна година и че отново ще се върне.

Едно от местата, където всички богомолци наложително посещават е металния кръст с разпятието, намиращ се на върха след параклисите, отдадени на 12-те апостоли. Те оставят подарък и се допират до него още веднъж с молитва и вяра за здраве.

Кръстов връх се намира в Родопите, наХората имат вяра, че точно на това място се намира една от точките на света, където " Господ слиза при земните хора " територията на община Лъки, на 6 км от село Борово, и се състои от манастирски комплекс с църквата " Покров на Пресвета Богородица ", църквата " Света Троица ", комплекса " 12-те Апостоли ", състоящ се от параклиси от двете страни на пътеката към Кръста с разпятието.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР