Хиацинтът е рядък камък, който има невероятен кървавочервен блясък. С

...
Хиацинтът е рядък камък, който има невероятен кървавочервен блясък. С
Коментари Харесай

Хиацинт - влияние и свойства

Хиацинтът е необичаен камък, който има необикновен тъмночервен искра. С неговия генезис са свързани доста мистични истории и митове. Скъпоценният камък се смята за неповторим и оценен от колекционерите.

Самата дума хиацинт с изключение на тип камък значи още и Зюмбюл в превод. Думата " Hyacinthus " е с древногръцки генезис и се употребява и като ботаническо название на цветето. Има няколко митове, свързани с това име на камъка. Той пази в себе си необикновени секрети, които към момента не са изцяло разкрити. Най-известната легенда е историята на млад мъж на име Хиацинт (Зюмбюл). Той бил необикновено интелигентен и хубав. Той прекарва доста време с Аполон. Един ден хвърлили диск и богът инцидентно блъснал Хиацинт в лицето. Младежът умрял мигновено. И капките кръв се трансформирали в камък. На това място са пораснали невероятни цветя Зюмбюли.

Основни характерности на Хиацинт

Хиацинтът е драгоценен камък, който е тип циркон. В редки случаи може да съдържа радиоактивни детайли в състава си. Поради високата си неотстъпчивост може да се обработва като диамантите. Формата му е тетраедрична призма, а размера - 0.5-2 см. Цветът е яркочервен или с кафяв нюанс. Много по-рядко се среща в жълто. Цветът на линията е бял. Блясъкът е доста сходен на този на елмаз. Хиацинтът е транспарантен или полупрозрачен. Може да трансформира цвета си с температурата - това е неповторимо свойство, което не е присъщо на всички камъни.

Естественият камък е доста необичаен. Находища могат да бъдат открити в Шри Ланка, Мадагаскар или Бразилия. Също по този начин в Южен Урал от време на време се срещат дребни екземпляри. Най-ценните камъни са алените хиацинти с оранжев нюанс и наследник искра. Те са извънредно редки. Много по-често се срещат яркочервени. Бижутерите могат да трансформират цвета на кристала посредством вярно изпичане. Това постоянно се употребява за придаване на наследник или жълт нюанс. При продължителна обработка камъкът може да стане като елмаз.

С какво оказва помощ хиацинтът?

 Камъкът Хиацинт има оранжевикав цвят

От антични времена камъкът се употребява необятно в ритуали и обреди. Считало се, че може да помогне при съществени болести, да лекува рани и меланхолия и даже захапване от отровни змии. В християнството бил считан за източник на мъдрост и примирение. Този камък е бил необятно употребен като амулет за моряци и пътешественици, той ги защитавал и пазел. Той също по този начин помагал на търговците да се пазят от крадци. Камъкът на силата е името, обещано на хиацинта в древността. Само волеви и благородни хора могли да го имат. Той може да развива умствените качества. Камъкът носи пари, благосъстояние и не търпи неистини. Такъв талисман може да ви защищити и от огън и гръмотевица.

Хиацинтът оказва помощ да се преодолее духовната празнина или контузия. Той оказва помощ да намерите сили и да извършите верния избор. Мъката от загубата става по-малко мощна. Той ще помогне да насочите всяка обстановка в вярната посока. Хиацинтът ще помогне на студентите да преминат добре изпити и сесии и ще въодушеви учените за нови опити и открития. А девойките, които са изтощени от натрапчиви почитатели, могат да се отърват от тях.

Лечебни свойства на хиацинт

- На първо място, той оказва помощ за възстановяване на зрението;

- Помага добре против потиснатост и меланхолия. Човек намира сили да продължи напред и да живее с позитив;

- Лекува рани и стопира кървенето;

- Помага при доста болести. Дори тези, които могат да доведат до смърт;

- Болестите протичат доста по-леко;

- Предпазва от зли думи и погледи;

- Насърчава вярното действие на щитовидната жлеза;

- Помага при болести на черния дроб и стомаха. Влияе на цялостното богатство.

Хиацинтът и зодиите

 Хиацинт - въздействие и свойства

Козирозите са хора, които постоянно се тормозят, тъй че този камък може да им помогне да одобряват нещата по-лесно. Такъв амулет ще даде мощ и нужната сила. Вторият знак, на който минералът ще помогне, е Стрелец. Особено се предлага за тези, които желаят да намерят обичан човек и да основат семейство. Той също по този начин ще помогне при работа и ще усъвършенства здравето. За Водолея хиацинтът ще донесе шанс в кариерата и персоналния им живот. За креативен хора това е просто нужен талисман, който ще въодушеви нови шедьоври. Всички други знаци би трябвало да бъдат деликатни с този здрав камък.

Хиацинтът и името

От антични времена се счита, че камъните оказват помощ на хора с избрани имена. Бижута с хиацинт, преди всичко, би трябвало да носят девойки и момчета със следните имена: Ренета, Фани, Галина, София, Виктория, Кирил, Ярослав, Васил, Павел и Виктор. За да употребявате бижуто като талисман, то би трябвало да бъде заредено. За да извършите това, камъкът би трябвало да се остави на слънце за няколко часа. Също по този начин би трябвало постоянно да му благодарите и да говорите с него.

Талисмани с хиацинт

 Хиацинт

Камъкът Хиацинт се употребява необятно като амулет. Основната цел е да се помогне при меланхолия и нервни разстройства. Най-добрата композиция е камък в сребро, който се носи като висулка. Медът изрично не е подобаващ за хиацинта. Обеци, гривни и пръстени с кървавочервения камък наподобяват доста красиви. Рамката нормално е много висока. Това се прави, с цел да се защищити камъкът от механични повреди. Но даже и занемарен кристал може да бъде амулет.

За кого не е подобаващ хиацинтът?

Ако човек към момента не е намерил обич, тогава камъкът би трябвало да се заобикаля. Хората, които нямат проблеми и са щастливи, също не би трябвало да носят бижута с него. Хацинтът изрично не би трябвало да се носи от бременни!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР