Херта (Берлин) уволни треньора на вратарите Золт Петри заради коментари

...
Херта (Берлин) уволни треньора на вратарите Золт Петри заради коментари
Коментари Харесай

Херта Берлин уволни треньор заради интервю

Херта (Берлин) уволни треньора на вратарите Золт Петри поради мнения против мигранти и хомосексуалисти, които той е направил преди няколко дни пред маджарски вестник. От Херта прецизираха, че са удовлетворени от работата на някогашния маджарски национал, само че се разделят с него, защото думите му са в прорез с клубната политика на приемливост и многообразие.

" Направените мнения не показват полезностите на Херта. Искаме да благодарим на Золт Петри за работата, която свърши, и му желаем всичко най-хубаво ", съобщи изпълнителният шеф на клуба Карстен Шмид.

Петри, който е част от Херта от 2015 година, подлага на критика в изявление за Magyar Nemzet европейските миграционни политики и съобщи, че " Европа е християнски континент ". " Не мога да допускам по какъв начин Европа може да падне морално толкоз ниско ", е един от цитати на някогашния маджарски национал пред вестника.

Освен това Петри показва недоумението си за какво неговият съотечественик и вратар на Република България Лайпциг Петер Гулачи се застъпва за правата на хомосексуалистите.

Бившият към този момент треньор на вратарите на Херта към този момент се извини за думите си и уточни, че приема решението на клуба. " Искам да подчертая, че аз нито съм хомофоб, нито съм против мигрантите. Съжалявам за думите, които споделих и желая да се извиня на всички бежанци, които търсят леговище ", уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР