Хазартната игра кено става държавен монопол, гласят , предложени от

...
Хазартната игра кено става държавен монопол, гласят , предложени от
Коментари Харесай

И хазартната игра кено става държавен монопол

Хазартната игра кено става държавен монопол, гласят, препоръчани от председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова и други депутати от ГЕРБ.

Преди година ръководещите, като със законови ремонти оповестиха. Изключение бе направено за томболите, бингото и кеното, за които остана опцията да се провеждат от частни оператори.

С препоръчаните нови законови ремонти кеното, което е тип лотарийна игра, се отстранява от листата на изключенията, което значи, че влиза в обсега на държавния монопол, удостовери пред Mediapool Менда Стоянова.

Кеното е числова игра, сходна на лотарията, която е известна на Запад, само че не и у нас. По думите на Стоянова сега у нас няма публикуван настоящ лиценз за такава игра, тъй че от смяната няма да настъпят никакви последствия. Ако обаче някой в миналото пожелае да провежда кено, това би трябвало да е държавен оператор.

С измененията се прецизира и дефиницията на играта кено, като тя се приравнява на лотото и надлежно се завишават условията за нужните вложения за организирането ѝ. Според претекстовете на Менда Стоянова законовата уредба на кеното е нищожна и с празноти. " Няма изясненост по кое време следва да бъде пожелан и надлежно издаден/отказан лиценз за лото игра и по кое време за кено игра, а в това време условията за вложения и доказване на средства за двата подвида числови лотарийни игри в Закона за
хазарта са разнообразни ", показва Менда Стоянова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР