Хаштагът е популярен начин за интернет потребителите да категоризират темите

...
Хаштагът е популярен начин за интернет потребителите да категоризират темите
Коментари Харесай

Хаштагът - случайно откритие, което промени интернет

Хаштагът е известен метод за интернет потребителите да категоризират тематиките на диалог в обществените мрежи. Използването на признака # за основаване на въпросните хаштагове се свързва като една от главните функционалности на Twitter. Той в действителност е по концепция на консуматор на микроблога, отбелязва онлайн изданието BusinessInsider.

На 23-ти август 2007 година Крис Месина предлага признакът # да се употребява за основаване на групи. По този метод потребителите в Twitter ще могат елементарно да споделят по сходни ползи.

Роботи заливат обществените мрежи с агитация

Всеки десети не разграничава подправените вести

Потребителите обаче последователно стартират да употребяват хаштага освен за групи и ползи. Той се трансформира в средство за шерване тук-там, тематики, вести, събития. Компаниите виждат капацитета на хаштага и за рекламни акции.

how do you feel about using # (pound) for groups. As in #barcamp [msg]?
— ⌗ChrisMessina (@chrismessina) 23 август 2007 година
Така хаштагът става едно от главните средства за връзка в обществените мрежи. И в случай че през 2007 година най-популярният хаштаг е бил употребен единствено 9000 пъти, Twitter споделя, че тази година най-популярният хаштаг към този момент е бил употребен над 300 млн. пъти. Средно потребителите единствено на Twitter разгласяват 125 млн. хаштага на ден.

Социалните мрежи ускоряват напрежението и страха в младите

Колко на ниска цена е пазаруването на въздействие в интернет

Хората употребяват функционалността за най-различни тематики. Някои от тях са много малко трайни, само че други се употребяват с години. След като стана доста известен в Twitter, други обществени мрежи и чат приложения също го вкараха. Сега той по дифолт се чака от потребителите на всички места, тъкмо както емоджитата.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР