Хърватският сериал показва близка до българската действителност и изгражда образи,

...
Хърватският сериал показва близка до българската действителност и изгражда образи,
Коментари Харесай

„Успех“ на Данис Танович е най-гледаното заглавие в HBO GO в седмицата на премиерата си

Хърватският сериал демонстрира близка до българската реалност и построява облици, в които фена се припознава
„ Успех “ – първият хърватски сериал на HBO Европа, режисиран от носителя на „ Оскар “ Данис Танович (Ничия земя, 2001 г,  най-хубав чуждоезичен филм) e преди всичко по гледане за седмицата на премиерата си 6-13 януари в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Всички 6 епизода на драмата бяха пуснати за гледане на 6 януари в платформата, а телевизионната премиера на епизодите е по един всяка неделя вечер.



Сериалът наблюдава преплитащите се истории на четирима непознати, които се оказват свързани след необратимо събитие в градинка в загребски квартал. Последиците от дейностите им в злощастната нощ стартират да проникват във всеки аспект от живота им и те вземат решение да вземат ориста си в ръце, с цел да се предпазят.

Бланка е гимназистка, унизена от татко си и гаджето си. Безработният млад дизайнер Кики е на път да загуби жилището си, тъй като не може да заплаща ипотеката му, а от това ще пострада невръстния му болен наследник. Винка е чиновник в банка от междинната класа, която се бори с разпада на брака си. Животът й е разрушен на части, когато е нападната и пребита без явна причина. Архитектът Харис управлява огромен, само че опасен строителен план за предприемача с неприятна известност Луйо Крал. Последната ненадейно стартира да я гложди съвестта за ролята, която извършва в корумпирана система. Съдбите на всички тях се преплитат и някой ще почине поради това.


Главните функции в сериала, сниман в Загреб, са поверени на живеещия в Ню Йорк артист и продуцент Уликс Фемиу (Харис), известната в Хърватия актриса Мария Шкаричич (Горана), Тони Гоянович (Кики), Ива Михалич (Винка) и Тара Талер (Бланка), за която това е първа огромна роля.
“Работата ми по „ Успех “ бележи нова страница в професионалното ми развиване. Наслаждавах се на всеки един миг от процеса. Искам да благодаря на невероятния екип и артисти, с които сбъднахме този план. Отдадената им работа и гений направиха този сериал това, което е. “, споделя Данис Танович.

Създаден по сюжет на Мариян Алчевски, историята в “Успех “ е селектирана като печеливишия план от първия конкурс за сюжет от района на HBO Адрия, извършен през 2017-та година. Изпълнителни продуценти за HBO Европа са Стийв Матюс и Джонатан Янг, продуценти са Ана Балентович от HBO и Небойша Тараба и Миодраг Сила от хърватското студио „ Други проект “.


Дело на екипа на HBO обхващащ някогашните югославски републики, с изключение на в Хърватия сериалът се излъчва в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Сърбия, България, Македония, както и в Испания и района на Скандинавия.
Всички 6 епизода, всеки по 50 минути са налични за гледане в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Нов епизод се излъчва всяка неделя от 20:00 часа по по телвизионния канал HBO. Тази събота по телевизионния канал ще бъде излъчен 3-ти епизод. В него ще забележим по какъв начин проектът на основните герои да оказват помощ на Бланка се проваля и тя е принудена да обещае на мафиота Данило, че ще му даде отговори за гибелта на сина му. Групата съумява да подведе и него и детектив Горана, и за известно време наподобява, че са се измъкнали.



„ Успех “ е и десетото заглавие от истинските продукции на HBO Европа в селекцията „ Продукции на HBO Европа “, която HBO България обособи в HBO GO в края на 2018-та. Феновете на качествените крими истории могат да гледат с изключение на “Успех “, също по този начин и три полски сериала – първи сезон на „ Заслепени от светлините “ (2018) и по два сезона на „ Глутница “ (2014-2017) и „ Пактът “ (2015-2016). Румънските продукции на HBO също са три – премиерният „ Хакервил “ (2018), два сезона на „ В сенките “ (2015-2017) и мини сериалът „ Мълчаливата котловина “ (2016). Унгария e показана със „ Златен живот “ (2015-2018), който е толкоз сполучлив, че към този момент има три сезона, а чешките престъпни сериали са „ Пустош “ (2016) и „ Мамон “ (2015).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР