DataArt, водеща глобална технологична компания, която проектира и поддържа индивидуални

...
DataArt, водеща глобална технологична компания, която проектира и поддържа индивидуални
Коментари Харесай

DEG става инвеститор в DataArt

DataArt, водеща световна софтуерна компания, която проектира и поддържа самостоятелни софтуерни решения, разгласи, че немската финансова институция за поощряване на развиването DEG става вложител в компанията.
Това е вторият огромен вложител в DataArt, откакто през ноември 2018 година Da Vinci Capital насочи финансирането си към компанията.

DEG е част от немска държавна банка KfW , която разполага с към 80 представителства по целия свят. KfW прави интервенции по финансиране, както на вътрешния си пазар в Германия, по този начин и в интернационален проект, в това число и в нововъзникващи пазари.

DEG ще влага в поддръжка на инженерния потенциал на DataArt в разрастващите се пазари, като по този метод се цели подсилване на софтуерните центрове, предоставящи благоприятни условия за кариерно развиване и нововъведения. Освен това, DEG има намерение да поддържа бъдещия напредък на DataArt в нововъзникващите пазари посредством даване на съответните насоки във връзка с използването на най-хубавите практики в региона на околната среда, обществената политика и корпоративното ръководство.
През последните осем години DataArt реализира извънредно висок напредък и към този момент разполага с над 2 800 експерти , разпределени в 22 офиса в Европа, Южна Америка и Съединени американски щати. У нас компанията отвори развоен център през 2016 година
DataArt е известна със своята експертиза в редица основни промишлености , като финансовата сфера, опазването на здравето, туристическия бранш, медиите, хазарт и гейминг, както и с достиженията си в даването на висококачествени софтуерни решения за клиенти по целия свят. Сред тях са огромни международни компании като MeetUp, Nasdaq, Ocado и TravelPort.

През 2018 година DataArt означи рекордни годишни доходи от 140 милиона $ , отчитайки междинен годишен растеж от над 25%. Компанията бе включена и в класацията “Inc. 5000 ” на най-бързо разрастващите се частни компании в Съединени американски щати.

“Опитът на DataArt в разрастващите се пазари е от главно значение за капиталовото решение на DEG. За нас беше значимо да си партнираме с компания, която има позиции в ИТ секторa в световен проект ”, разяснява Тилман Крусе, началник „ Корпорации и фондове “ за Европа, Близкия изток и Централна Азия в DEG.

„ За DataArt е чест, че успяхме да спечелим доверието на този значим вложител, който повярва в мениджърския екип и висококвалифицираните експерти на компанията. Оценяваме поддръжката на DEG по възстановяване на практиките, свързани с околната среда и обществената политика, за които считаме, че ще повлияят позитивно на бъдещия ни напредък в интернационален план“, добави президентът на DataArt Евгений Голанд.

Дейностите в DataArt остават без смяна и под контрола и управлението на досегашния мениджърски екип.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР