Хърватският президент Зоран Миланович каза днес, че европейските санкции срещу

...
Хърватският президент Зоран Миланович каза днес, че европейските санкции срещу
Коментари Харесай

Хърватският президент не вярва, че санкциите на ЕС имат някакъв ефект

Хърватският президент Зоран Миланович сподели през днешния ден, че европейските наказания против Русия " не работят ", защото Москва може да продава нефт на други страни, съобщи ХИНА.

По време на срещата на върха в Брюксел Европейски Съюз през вчерашния ден се контракти за нов кръг наказания, посредством които вносът на нефт по море от Русия ще бъде неотложно неразрешен. Две трети от съветския нефт в Европейски Съюз идва посредством танкери, а една трета по тръбопровода " Дружба ".

Миланович сподели в ироничния си коментар, че съветският президент Владимир Путин към този момент може да се усмихне самодоволно и доставките на газ и нефт могат да бъдат пренасочени от Русия към места, " където има огромно търсене ".

Хърватският президент сподели още, че европейските жители ще платят висока цена за глобите, които не работят.

" Може би един ден те ще стартират да дават някакъв резултат. В момента нито рублата е поевтиняла, нито Русия усеща финансовите последствия (от санкциите). Когато стартира да ги усеща, войната към този момент ще е свършила “, добави президентът на Хърватия.

Затова Миланович счита, че Европа би трябвало да наложи " всеобхватно енергийно ембарго “ против Русия. Той изрази удивление за какво не е наложено ембарго върху вноса на газ от Русия.

Като част от съглашението за възбрана на вноса на съветски нефт, доставян с танкери, Унгария ще може да си набира нефт през Хърватия при положение на проблеми с тръбопровода " Дружба ".

Според Миланович това е добре за Унгария, до момента в който Хърватия може да завоюва единствено напълно дребна сума в това съглашение.

" Бих желал да видя Хърватия да играе решаваща роля. Хърватия обаче не е основен състезател. Хърватия въобще не е състезател, " сподели Миланович.

Той още веднъж съобщи, че Хърватия " не се бори за ползите си. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР