Хърватският министър на отбраната Марио Баножич съобщи днес, че в

...
Хърватският министър на отбраната Марио Баножич съобщи днес, че в
Коментари Харесай

Военно положение след труса! Войници помагат на пострадалите от земетресението в Хърватия

Хърватският министър на защитата Марио Баножич заяви през днешния ден, че сега има 150 бойци в потърпевшите от земетресението градове Петриня, Сисак и Глина, а други 350 са в подготвеност да ги поддържат, съобщи организация Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Баножич сподели, че локалните казарми ще бъдат напълно предоставени за настаняване на хора, изгубили домовете си при вчерашното земетресение с магнитуд 6,3.

" В момента има към 150 бойци в региона на Петриня, Глина и Сисак и във всички общини, които са декларирали потребност от помощ на днешното съвещание на службата за гражданска отбрана. Имаме и други 350 бойци в подготвеност ", сподели министърът на съвещание на държавното управление.

Баножич добави, че има и 5 хеликоптера - 3 в Петриня и 2 в Загреб, които са предопределени за превоз на ранени, а в този момент е нужно да се обезпечи техника за разрушение и почистване на руините на рискови здания.

Министърът похвали армията и службата за гражданска отбрана и цялата система за сигурност за бързата им организация в помощ на потърпевшите.

Той сподели, че има място за към 500 души в казармата в Петриня, а тази нощ там са били настанени 315 души, основно хора от домове за възрастни. Тази заран още 15-20 възрастни са пристигнали в казармата.

Президентът Зоран Миланович, който е главнокомандващ на армията, посети през днешния ден потърпевшите от земетресението региони и се срещна с бойците, изпратени на терен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР