Хърватката Валентина Кафола постави нов световен рекорд на Гинес за

...
Хърватката Валентина Кафола постави нов световен рекорд на Гинес за
Коментари Харесай

140 м дълбочина, на един дъх: Хърватка с нов световен рекорд по ледено гмуркане на апнея

Хърватката Валентина Кафола сложи нов международен връх на Гинес за ледено гмуркане на апнея. Рекордьорката направи удивително показване, гмуркайки се на дълбочина 140 метра, с един плавник и без О2, заяви Ройтерс.

Снимка: Reuters

Кафола се гмурна за минута и 40 секунди, до момента в който забави сърдечния си темп до 50 удара в минута. 

" Динамичната апнея " е дисциплинираност на свободното гмуркане, която се практикува в басейн, за покриване на хоризонтална отдалеченост на един мирис. Поддисциплините са динамична апнея с моно плавник, с два плавника или без плавници – задачата е да се покрие оптималната отдалеченост на един мирис, без значение за какъв брой време.

Рекордът е реализиран в заледен езеро в Швейцария

Хърватката Валентина Кафола си върна най-хубавия резултат за ледено гмуркане на апнея след единствено 36 часа. Тя влезе в Световните върхове на Гинес, когато сложи предходния връх от 125 метра през 2017 година

Снимка: Reuters

Той беше усъвършенстван от Ясуко Озеки предишния четвъртък, който се гмурна с метър по-дълбоко в езерото Ширетокого на японския остров Хокайдо.

Аленка Артник има 14 международни върха и е записала името си в Книгата на Гинес

По-малко от два дни по-късно хърватката Валентина Кафола още веднъж стана международна рекордьорка на Гинес, като усъвършенства резултата на Озеки.

Тя си върна върха в Лаго ди Антерселва в италианските Алпи при изобилен снеговалеж и температура на водата от три градуса по Целзий.

Снимка: Reuters

Още на идващия ден фрийдайвърката сложи и международен връх по гмуркане с двойна перка, достигайки дълбочина над 80 метра.

Арно Жералд съумя да се спусне до 120 метра дълбочина

Кафола възнамерява да се състезава на Световното състезание по свободно гмуркане в Белград през юли.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР