Хърватия реши да замрази на сегашните равнища цените на най-масовите

...
Хърватия реши да замрази на сегашните равнища цените на най-масовите
Коментари Харесай

И Хърватия замрази цените на горивата

Хърватия реши да замрази на сегашните нива цените на най-масовите горива на всички бензиностанции в страната, с изключение на на автомагистралите. Новината заяви хърватският министър председател Андрей Пленкович, представен от локалните медии.

Сега дизелът ще коства 13,08 куни (3,40 лева) за литър, а бензин А 95 - 13,5 куни (3,51 лева) за литър, в случай че се купува от бензиностанция, която не е на автомагистрала.

На автомагистралите цената на дизела може да пораства, като в този момент е 13,57 куни, а на бензин А 95 - 14,06 куни. Решението на държавното управление влезе в действие от през днешния ден и визира 94% от бензиностанциите в страната. То не обгръща премиум горивата.
 Гигантският газов запас, който можеше да облекчи днешната рецесия с горивата
Гигантският газов запас, който можеше да облекчи днешната рецесия с горивата

Аржентина е дом на едно от най-големите залежи на шистов газ в света

Това е третият път, когато държавното управление на Хърватия замразява цените на горивата. Те би трябвало да останат на това равнище най-малко един месец, след което ще бъде решено дали би трябвало да се подхващат спомагателни стъпки.

Всички огромни петролни компании регистрират рекордни облаги, в резултат на по-скъпите цени нагоривата през последните месеци. Секторът бележи голям напредък, откакто цените на петрола и газа бяха изтласкани до рекордни равнища след нахлуването на Русия в Украйна и възходящото търсене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР