Хартиената коалиция е комбинация от партии на промяната и партии

...
Хартиената коалиция е комбинация от партии на промяната и партии
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Въпрос на време е машинното гласуване да бъде пробито

" Хартиената коалиция " е композиция от " партии на смяната " и " партии на статуквото ". Просто тъй като се образува на принцип, друг от главния към този момент разлом в българската политика. Към нея принадлежат тези партии, забележителна част от гласоподавателите на които имат проблем с гласуването посредством машини. Този проблем не е наложително да бъде учебен или познавателен. Хората, които не боравят свободно с електроника - във всевъзможен тип - не се усещат удобно с машините за гласоподаване. Партиите, надлежно, не желаят да губят гласовете им.

От 2009 година вземам участие в проведени старания за понижаване и оптимално ограничение на купения избор. Трябва да бъде известно, че технологиите за пазаруване на гласове се развиват доста по-бързо и сполучливо, в сравнение с технологиите и акциите за ограничение на " следения избор ". Причините за това са напълно явни.

Купуването на гласове и секционни комисии, манипулирането на периферни и обществено уязвими общности, откритият диктат върху обичайни общности са способи, напълно подконтролни на олигархичните мрежи и властови принадлежности - както в бизнеса на задкулисието, по този начин и в директно обвързваните с него политически йерархии.

Вярно е, че машинното гласоподаване води до доста елиминиране на " следения избор ", проведен посредством хартиените бюлетини по места. Причината за това е елементарна - методите за пазаруване на гласове са се развили в изискванията на хартиено гласоподаване.

Това не значи, че олигархичните властови мрежи няма да се приспособяват към манипулиране и фалшификации на вота с машини. Машинното гласоподаване допуска по-централизирани и хай-тек способи за изкривяване на вота на жителите и е въпрос на време те да пробият " пълноценно " в процеса на провеждането му. Не е инцидентен фактът, че с усъвършенстването на електронните връзки съвсем всички развити страни се отхвърлят от гласоподаване с машини.

Почтенността и истинността при отчитане гласовете на жителите са резултат както от организационна успеваемост на институциите, по този начин и на политическа воля за респектиране на гражданския избор. Да изпратиш полицията да написа протоколи на партийни деятели до момента в който престъпните мрежи провеждат и реализират на процедура пазаруването на гласове, значи да пратиш цялата " пара " на свирката.

Процесът на пазаруване на гласове и другите способи на следен избор се реализират посредством властовите мрежи на проведената престъпност, която на процедура управлява общностите в множеството български провинциални обитаеми места. Организираната престъпност е в симбиоза с полицията, тя е индивид на договаряне с политическите партии и олигархичните кръгове, които дават парите, тя е " съдия-изпълнител ", наказващ тези, които са " изклинчили " от предварителната сделка.

Да пишеш протоколи на партийни пропагандатори, а да не доскосваш мрежите на проведената олигархична мафия е същото, както да пуснеш ченгетата за няколко дни в акция да стопират инцидентни хора и да ги мерят за приложимост на дрога, откакто години наред си употребил един дрогиран палач (и голям брой други дегенерати) за сътрудник, за участник във действието на нарко мрежи, прощавал си му над 50 директни и съществени нарушавания на закона.

От най-малко едно десетилетие е прочут един главен способ, посредством който може съществено да се ограничи пазаруването на гласове при приложимост на хартиени бюлетини - каквато по всяка възможност още веднъж ще бъде въведена, с изключение на машинния избор. Верифицирането - удостоверяването на осъществяване на поръчка за купени гласове става при броенето в секционните комисии. Аз съм платил на тартора на махалата 500 гласа и желая да ги видя в протоколите на секционната комисия. Ако ги няма - следва наказване. (Тук не подцнявам другите употребявани способи на следен избор - " индийска нишка ", разпределяне на попълнени бюлетини и т.н.).

Ако в края на изборния ден запечатаме урната на секцията и под полицейски конвой я закараме в един районен преброителен център, където се доставят урните на още 100-150 секции, ние прекъсваме връзката сред платен избор и верификацията му в секционните протоколи. Бюлетините от урните се изсипват на една огромна обща маса под контрола на камери, медии, изборни админи. Следва обществено броене, при което изчезва връзката сред изборна секция, подадени гласове и закупени гласове. Броенето пред камерите понижава съществено възможностите да се " създават " невалидни бюлетини (което се случва на закрито в секциите), лимитира разновидностите за основаване на " сбъркани " протоколи, както и на редица други принадлежности за подправяне на вота.

Вероятно ще бъде допустимо да се реализира политическо съглашение в Народното събрание сред тези, които отхвърлят хартиеното гласоподаване и тези, които го изискват - в случай че изискването е операциите с хартиения избор да бъдат ограниичени посредством броене в районни изборни центрове.

Това предложение стои на масата към този момент едно десетилетие, само че партиите не желаят да го одобряват - безценен им е " следения избор ", каквото и да ви приказват. Е, в този момент имат право на избор - в случай че искаш хартиена бюлетина, преброявай я в районни центрове. Това е методът за " пенсиониране " на проведената престъпност в изборния развой при уважаване избора на жителите с каква бюлетина да гласоподават - машинна или хартиена.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР