Хандбалният ЦСКА започна дарителска кампания като последен шанс за оцеляването

...
Хандбалният ЦСКА започна дарителска кампания като последен шанс за оцеляването
Коментари Харесай

Хандбалният ЦСКА започна дарителска кампания за оцеляването си

Хандбалният ЦСКА стартира дарителска акция като финален късмет за оцеляването си, с девиза: „ Да върнем децата на игрището! “

ЦСКА е най-успешният хандбален клуб в България, с 10 трофеи на страната при мъжете и 12 при дамите. Отделно “червените” имат във витрината си 10 Купи на България за мъже и 8 за дами. Състезателите на ЦСКА дълги години са били и гръбнака на националните ни тимове. През годините в редиците на алените даже е имало повече национали, в сравнение с са титулярните състезатели.

За страдание, в последните години ХК ЦСКА изживява финансова рецесия, а поради насъбраните отговорности няма право да кандидатства по планове и стратегии. Приходи от спонсорство и дарения също няма. Ръководството е наясно, че финансовата обстановка в страната е меко казано комплицирана, поради която и клубът е на своя лимит. Така в ход на обезсърчение започва дарителска акция.

Санитарният най-малко от 30 000 лева е нужни за ремонт на залата и прилежащите площи, погасяване на част от задълженията към Министерството на спорта и привличане на нови групи деца в клуба. Към момента ХК ЦСКА има действащи тимове единствено в три възрастови групи при юношите. Договор с клуба имат двама треньори, които не получават заплата от месеци. ЦСКА няма представителни тимове в мъжкия и женския профил, както и тимове подрастващи в женския профил.

Ръководството на клуба има квалифициран възстановителен проект, който може да бъде задействан едвам след фрапантно понижаване на отговорностите. С вяра поглеждаме към бъдещето, в което хандбалният ЦСКА още веднъж ще бъде на върха, връщайки остарялата си популярност на хегемон, както при мъжете, по този начин и при дамите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР