Хакерска група открадна криптовалута и я дари за благотворителност. Кибепрестъплението

...
Хакерска група открадна криптовалута и я дари за благотворителност. Кибепрестъплението
Коментари Харесай

Хакери откраднаха криптовалута за благотворителност

Хакерска група открадна криптовалута и я подари за щедрост. Кибепрестъплението е първото по рода си, а крадците получиха прозвището „ Робин Худ “. Те настояват, че са изнудвали компании за милиони долари през цялото си битие като група, само че към този момент желаят да " създадат света по-добър ". Експертите обаче са озадачени

В тъмната мрежа бандата разгласява касови бележки за дарения в размер на 10 000 $ за две благотворителни организации. Тъмната мрежа е част от World Wide Web наличието, което съществува върху така наречен надградени мрежи. Често се употребява за предаване на противозаконна или неетична информация или за покупко-продажба на незаконни артикули в darknet markets, измежду които опиати, незаконна валута, откраднати кредитни данни и други

В обявата от 13 октомври хакерите настояват, че нападат единствено огромни печеливши компании. Те държат ИТ системите на организациите като заложници, до момента в който не бъде заплатен откуп.

„ Смятаме, че е заслужено част от парите, които фирмите са платили, да отидат за щедрост “, гласи формалното послание. „ Без значение какъв брой неприятна си мислите, че е работата ни, ние се радваме да знаем, че сме помогнали за смяната на нечий живот. Днес изпратихме първите дарения “.

Актът на групата бе признат със смесени усеща – парите бяха изпратени до Children International – американска неправителствена организация за деца, фамилии и общности в Индия, Филипините, Колумбия, Еквадор, Замбия, Доминиканската република, Гватемала, Хондурас, Мексико и Съединени американски щати. Другата определена организация е The Water Project, която се бори против водната рецесия и работи за възстановяване достъпа до чиста вода в Африка.



От Children International отхвърлиха да одобряват парите от морални съображения, а пред BBC техен представител съобщи, че „ в случай че дарението е обвързвано с хакери, нямат желание да го запазят “. От The Water Project към момента не са дали отговор.

" Това, което нарушителите се пробват да реализират посредством даренията си, не е напълно ясно. Може би желаят да се смекчи виновността им? Или може би заради егоистични аргументи желаят да бъдат възприемани като Робин Худ – като герои, а не безсъвестни изнудвачи? ", разяснява Брет Калоу, анализатор на заканите в компанията за киберсигурност Emsisoft пред Военновъздушни сили.

Независимо от претекстовете на хакерите, актът им е уникален в целия свят, тъй като за първи път група за изнудване подарява част от облагата си за щедрост.

 
7 милиона души са умряли от апетит през 2020
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР