Хакери публикуваха всички лични данни на албанския премиер Еди Рама.

...
Хакери публикуваха всички лични данни на албанския премиер Еди Рама.
Коментари Харесай

Хакери публикуваха личните данни на албанския премиер Еди Рама

Хакери разгласиха всички персонални данни на албанския министър председател Еди Рама. Това стана точно в момента, когато ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше на посещаване в Тирана. 

Иранските хакери, които влизаха в албанските държавни системи в продължение на 14 месеца, не престават да разгласяват чувствителни данни. Този път на мушката им беше министър председателят на Албания Еди Рама, заяви АВС News, представена от Нова тв.

В Телеграм хакерите разгласиха всички персонални данни на ръководителя на албанското държавно управление. Сред тях са персоналната карта, паспорти, домакински адрес и доста други, в това число и чувствителни данни. Публикувана е също информация за всяко влизане и излизане на Рама от Албания от 2005 година до май тази година.

Документът съдържа данни за 394 пътувания на премиера, от които множеството са били със аероплан, само че някои от тях са осъществени с автомобил от Албания през граничните пунктове с Гърция или Северна Македония.

Прави усещане, че е пътувал доста постоянно със скъпи чартърни полети, а най-честата дестинация на Рама е била Турция.

От данните на системата TIMS, оповестени от иранската хакерска мрежа „ Father`s Justice ”, се твърди, че тази година от 15 полета на Рама отвън Албания 13 са чартърни.

Хакерите разгласиха на своята уеб страница и данни за шефа на албанската загадка работа ШИШ Хелидон Бендо.

Само преди дни групата " Father`s Justice " разгласява данни от полицейската система MEMEX, която съдържа листата на лицата, обвинени в незаконни действия. 

Публикуваните от него досиета съдържат имената на 105 хиляди албанци, които имат проблеми с правораздаването, а в края на всяка страница на всеки документ написа " обвинени албанци ". MEMEX е известна още като система за ръководство на престъпна информация и е главният инструмент в работата на държавната полиция. Тя пази скрито досие на всеки нарушител

 

" СЕГА " напомня:

През септември т.г. Албания разгласи, че приключва дипломатическите си връзки с Иран и подреди на иранските дипломати и чиновници на посолството да изоставен до 24 часа. Това стана след следствие на хакерска атака против държавни институции, осъществена през юли т.т.

Кибератаката, която краткотрайно затвори редица сайтове и цифрови услуги на държавната администрация в Албания, се оказа дело на проирански хакери, целящи да попречат на конференция на иранска опозиционна група в Албания

В отчет бе изразена " относителна убеденост ", че нападателите са действали в поддръжка на напъните на Техеран против дисидентите. Това умозаключение е направено въз основата на няколко фактора - избора на време, съдържанието на обществената медия, на която е поета отговорността за офанзивата, и приликите в кода, използван със злотворен програмен продукт, прилаган и в предишното по отношение на хора, говорещи на персийски или арабски език.

Конференцията на 23-24 юли на иранската организацията  " Муджахидин-е Халк "  беше анулирана поради предизвестие от локалните управляващи за възможна терористична опасност.

Около 3000 дисиденти от организацията, по-известна с абревиатурата МЕК, живеят в лагера  " Ашраф 3 "  в Манез, на 30 км западно от албанската столица Тирана. Те възнамеряваха да проведат в лагера си  " Световна среща на върха на свободен Иран "  с присъединяване на американски сенатори и конгресмени и други бивши значими персони от западни страни, за да  " призоват държавното управление на Байдън да схване решителна политика против режима в Техеран ".

Група, наричаща се  " Свобода за родната земя " (HomeLand Justice), публикував канала Телеграм документи, за които се твърди, че са разрешителни за жителство в Албания на членове на МЕК, както и видео, на което се задейства зловредният програмен продукт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР