Хакатонът ще се проведе на 2-4 юни, а крайният срок

...
Хакатонът ще се проведе на 2-4 юни, а крайният срок
Коментари Харесай

Хакатонът InnoAirChallenge търси най-добрите технологични решения

Хакатонът ще се организира на 2-4 юни, а крайният период за записване е 31 май. Най-добрият тим ще завоюва 10 000 лв., а второто и трето място ще получат надлежно 5 000 и 3 000 лв.. Ментори са представители на софтуерната общественост с богат опит в създаването на софтуерни решения в действителна бизнес среда, университетските среди и специалисти в областта на превоза. Доцент доктор Светлин Наков, съосновател и управител „ Иновации “ на SoftUni, ще приветства участниците и ще им даде скъпи насоки.
Броени дни остават до 31 май - крайния период за регистрация на тимовете за присъединяване в. Целта на съревнованието е да провокира хората с софтуерни познания и умения да потърсят смели и новаторски решения за бъдещето на градската подвижност. Разработването на концепциите ще се организира онлайн от 2-ри до 4-ти юни 2021 година в границите на Европейската зелена седмица. Организатори на самодейността са - одобрена компания в областта на телекомуникациите, цифровите и ИТ решения и услуги и Асоциацията за развиване на София в ролята си на координатор на плана INNOAIR от името на Столична община.

Към Хакатона към този момент има сериозен интерес, само че уредниците чакат още екипи, искащи да се включат в, да се запишат преди крайния период 31 май 2021 година на. Изискването е те да са формирани от сред двама и пет участници, които имат визия за бъдещето и изобретателни хрумвания за възстановяване на градската подвижност посредством средствата на актуалните технологии. По време на създаването на своите хрумвания те ще имат опция да се съветват с ментори за по-добро формулиране и показване на плановете си. Сред тях са представители на софтуерната и бизнес общественост и специалисти от Столична община, обединени от общата идея за развиването на устойчивата градска подвижност:

Цветомил Йорданов, Developer Lead, А1 - C#, SQL, Microsoft Server, Web Services, Гугъл Maps WEB APIs

Даниел Йорданов, Developer Lead, А1 - C#, React, Node.js, Python, Databases, Containers

Теодор Стефанов, старши софтуерен инженер, А1 - js, React, mongodb, Node.js, graphql;

Симеон Томов, старши софтуерен инженер, А1 - C#, Databases, Soap, Rest

Дичо Шукеров, старши софтуерен инженер, А1 - C#, SQL, JavaScript

Христо Танев, специалист по Marketing Automation, А1 - SQL, AMPscript, HTML, Marketing Automation, CRM, Conversational AI

Радослав Ризов, докторант, Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ - Изграждане на архитектура на транспортни системи (от бизнес гледна точка), Умни градове и софтуерни приложения, Бизнес модели, Облачни решения

Иван Николов, шеф на дирекция „ Транспорт “, Столична община - Транспортни политики и данни

инж. Димитър Петров, шеф на дирекция „ Управление и разбор на трафика “, Столична община - Транспортни мрежи, Трафик разбор

Петко Анчев, Lime, Operations Manager - Bulgaria, Greece & Cyprus - Анализ на агрегирани данни, интермодалност, различен превоз

Антония Шаламанова, специалист, Зелена София - Интегрирани решения, Увеличаване на информираността, Достъпност 

Официалното разкриване на Хакатона ще бъде в 18:00 часа на 2 юни в Zoom.

Доценр доктор Светлин Наков, един от съоснователите и управител " Иновации " на SoftUni ще приветства участниците в InnoAirChallenge и ще им даде скъпи насоки. Публичните представяния на създадените сред 2 и 4 юни хрумвания на тимовете е планувано да бъде от 10:00 до 12:00 часа на 4 юни, като оценяването от страна на журито ще се случва в действително време и спечелилите ще бъдат оповестени незабавно по-късно. Осигуреният от А1 награден фонд на обща стойност 18 000 лв. дава спомагателен тласък за участниците. Отличеният преди всичко тим ще получи премия от 10 000 лв., второто място ще донесе премия от 5 000 лв., а третото - 3 000 лева. А1 ще предложи и специфични награди на участниците, посочили визионерски хрумвания и добра теоретична подготовка, като им даде опция за присъединяване в Лятната академия на компанията. Стажът в А1 е отлична опция за струпване на на практика умения в действителна бизнес среда, както и работа с върхови технологии и новаторски решения в областта на „ Интернет на нещата “.

Сред главните въпроси, на които разработките на екипите би трябвало да отговорят, са способи за превръщането на градския превоз в София в по-екологично резистентен и прелъстителен за жителите. Други от тематиките са интеграцията на градската подвижност и събирането на противоположна връзка от жителите, както и разпространението на хрумвания за възстановяване качеството на въздуха в градска среда. Сред членовете на журито, които ще правят оценка създадените по време на Хакатона планове за употреба, автентичност и техническо осъществяване, са:

Кристиан Кръстев, заместник-кмет по превоза, Столична община

Димитър Дилчев, шеф, Център за градска подвижност

Светлана Ломева, шеф, Асоциация за развиване на София

Борислав Симеонов, старши шеф „ Информационни технологии и цифрова промяна “, А1 България

Илиян Димитров, управител „ Дигитална промяна “, А1 България

доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет, Софийски университет

проф. доктор Станимир Кабаиванов, декан на Факултет по стопански и обществени науки, Пловдивски университет

Теодора Дачева, заместник-директор на Националното съдружие на общините в Р. България

Иван Ненков, изпълнителен шеф, СофтУни

Подробна стратегия, механически условия и разпоредбите за осъществяване на InnoAirChallenge са разполагаем на адрес:

Събитието се организира в границите на плана INNOAIR, финансиран от европейската самодейност „ Иновативни градски действия “ (Urban Innovative Actions). София е първият български град, който бе определен и стана част от общността на новаторските европейски градове. Програмата UIA на Европейската комисия дава опция на огромните европейски градове да тестват новаторски, изобретателни, само че и рискови решения на градски провокации. INNOAIR ползва пробно ограничения в тематичната област „ качеството на въздуха “ и по-специално „ новаторски решения за подвижност и зелено напредване “. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР