Гьоте-институт България и галерия Credo Bonum представят годишната изложба Арт

...
Гьоте-институт България и галерия Credo Bonum представят годишната изложба Арт
Коментари Харесай

Арт старт: Млади художници, които да следим през 2018

Гьоте-институт България и изложба Credo Bonum показват годишната галерия „ Арт старт “, в която са събрани най-интересните млади художници до 35 години.

Куратори са: Весела Ножарова, Даниела Радева, Стефка Цанева.

В изявление за „ Преди всички “ Цанева разясни, че тази година участниците са 12, като най-младият е на 19 години. Те са доста разнообразни като техника, като тематики, а за някои от тях ще бъде първо присъединяване в галерия:

Разликата с предходната година е, че тогава работихме с създатели, които малко и ли доста познавахме, до момента в който тази година доста от създателите са напълно нови и за нас.

Изложбата в две елементи в галерията на Гьоте-институт България и изложба Credo Bonum показва разнородни аспекти, медии и подходи в актуалното изкуство у нас и чужбина. Могат да бъдат видени живопис, рисунки, статуя, апаратура, снимка, обекти.

Тази година изложбата ще започва на 13-и януари с дълъг премиерен следобяд и тур в двете изложения с кураторките и някои от художниците. Вечерта програмата продължава с афтърпарти по случай откриването с музика от Светослав (Indioteque) и alias в клуб Tell Me.

Цялото изявление със Стефка Цанева можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР