Гупите са активни и цветни рибки, което ги прави популярни

...
Гупите са активни и цветни рибки, което ги прави популярни
Коментари Харесай

С какво да храним рибки гупи?

Гупите са дейни и цветни рибки, което ги прави известни домашни любимци. Храненето на гупите не е комплицирана задача. Добре е обаче да знаете от какво се нуждаят вашите домашни любимци, с цел да им осигурите нужните субстанции, а и с цел да избегнете нездравословните за тях храни и преяждане.

Младите гупи се нуждаят от специфична диета, въпреки че елементарно ще намерите подобаващата храна за тях в зоомагазина. И младите, и възрастните гупи ще бъдат по-здрави, в случай че храните рибките с питателна храна.

Люспи, пригодени за тропически риби

Можете да закупите люспи от зоомагазина. Те са подобаващи за ежедневна приложимост. Гупите ядат всевъзможен тип люспи, само че висококачествените, които съдържат както протеини, по този начин и растителни субстанции, са най-хубави.

По-питателни лакомства

Осигурете многообразие на вашите домашни любимци. За задачата може да употребявате по-питателни лакомства. Живите или замразени растения и микроорганизми съдържат спомагателни хранителни субстанции, които ще допринесат за здравето на вашите рибки. Дребни сушени скариди съдържат най-вече протеини и са идеална добавка към ежедневното им меню. Може да ги поглезите с червеи или ларви на комари, които ще уловите като прекарате мрежа през водата. Може да храните гупите със сварен грах, късчета маруля или ситно нарязана краставица.

Избягвайте червеите тубифекс и живите дафнии

Съществуват доста други типове храна за рибки, за които може да се консултирате с продавачите в зоомагазина. Въпреки това, би трябвало да се опитате да избягвате червеи тубифекс и дафния, даже в случай че ви бъдат предложени.

Пригответе специфична храна за вашите дребните гупи

 Храни за гупи

Бебетата гупи имат дребни усти и се нуждаят от доста протеини, тъй че те би трябвало да се хранят настрана от възрастните. Подгответе специфична храна, преди да се родят дребните. Осигурете им богата на протеини храни, да вземем за пример, дребни скариди и червеи. Колкото повече порастват рибките, толкоз по-рядко би трябвало да ги храните.

Помислете за методите на хранене, до момента в който отсъствате

Здравите, възрастни гупи могат да устоят една седмица без храна, преди да получат някакви трайни увреждания. Така че, в случай че ще отсъствате единствено няколко дни, няма от какво да се притеснявате. Ако ви следва по-дълго пътешестване, използвайте автоматизиран дозатор за храна на гупите.

Като цяло гупите не са капризни рибки и са доста издръжливи. Осигурявайте им разнообразна храна и ще им се радвате по-дълго време. Освен това, може да поставите повече растения в аквариума, които ще служат както за скривалище, по този начин и за храна. Това са измежду най-важните правила при развъждане на гупи. Спазвайте ги и ще имате щастливи и цветни рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР