Гумите също остаряват и губят свойствата си осигуряващи достатъчна безопасност. След шест

...
Гумите също остаряват и губят свойствата
си осигуряващи достатъчна безопасност.
След шест
Коментари Харесай

Коефициентът на безопасност за възрастта на гумите

Гумите също остаряват и губят свойствата си осигуряващи задоволителна сигурност. След шест години живот гумата, изработена от каучук, става нежна и напукана, даже и в случай че не се употребява. Това ги прави по-податливи на повреди, като притискане от бордюри или при шофиране над остри предмети. Рискът от щета се увеличава и в най-лошия случай могат да възникнат злополуки.

Поради тази причина водачите трябва всеки месец да ревизират гумите, които са на повече от шест години, за повреди и да ги сменят най-късно след 10 години. Това предлага Германският съвет за пътна сигурност (DVR) в инициативата "Играя на несъмнено! "

Възрастта на гумата може да се разчете от така наречения DOT номер, който е отпечатан в профил на гумата. "DOT " означава "Department of Transportation " и указва датата на произвеждане. Първите две цифри са за седмицата на произвеждане, а последните две за годината на производство. Например гумата с надпис DOT 1820 е създадена през 18-та календарна седмица на 2020 година

DVR предлага аварийното колело също да бъде включено в инспекцията. Ако няма резервно колело, на борда постоянно трябва да има цялостен и с неизтекла годност комплект за ремонт на гуми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР