Гугъл е сред основните световни компании, виновни за уникалния технически

...
Гугъл е сред основните световни компании, виновни за уникалния технически
Коментари Харесай

Коли без шофьори в бъдеще?

Google е измежду главните международни компании, отговорни за неповторимия механически прогрес на човечеството. Новата им концепция, която следва да бъде осъществена, е автомобилът на бъдещето, който ще се движи без водач.

Технологичният колос Google сподели работещ първообраз на самостоятелната си кола. Основната информация по отношение на нея бе показана през май, когато бе показан и външният тип на автомобила.

Относно техническите специфики на модела се знае, че ще може да развива към 40 км/ч. Дизайнът му пък е по-скоро удобен, в сравнение с първокласен.

От Google декларират, че им е коствало доста време, до момента в който комбинират двете съществени елементи на автомобила - автомобилната, като спирачки и волан, и самостоятелната - като компютър и датчици. Те са тествани поотделно върху доста прототипи на прототипите. Днес те към този момент са комбинирани в един изцяло работещ и работещ първообраз.

От тук нататък предстоят голям брой проби на писта. Ако те се окажат сполучливи, от следващата година автомобилът без водач ще може да бъде забелязан и по-улиците на Калифорния.

Малките електрически коли ще са двуместни. Първоначално Google възнамерява да създаде 200 такива коли в кратковременен проект.

Автономният автомобил в първичния си тип няма да може да се ръководи ръчно. Той ще бъде лишен от волан, педали и скоростен лост. Когато системата бъде дефинитивно приключена обаче, те ще бъдат добавени, защото по този начин повелява законът.

От компанията показаха вяра новият автомобил да бъде пуснат в произвеждане до пет години. Той ще бъде първият по рода си. До момента сходна технология употребяват няколко компании. Те опитват с автоматизирането единствено на избрани функционалности, като старт-стоп системи или системи за автоматизирано паркиране.

Колите без водач са един от осемте плана, разработвани от пробното звено на компанията Google. Тя се концентрира върху нови технологии, които имат капацитет да трансформират цели промишлености в бъдеще.

Освен новите коли там се създават и планове за интернет мрежи, основани на балони, разположени във въздуха вятърни турбини, умни очила Гугъл Glass и още доста новаторски хрумвания.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР