Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова председателя

...
Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова председателя
Коментари Харесай

Питела: Възмутителна грешка е да се чака до октомври за следващата среща на съвета за мигрантите

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент прикани ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск да свика изключителна среща на високо ниво на Европейски Съюз за миграцията. Според групата, да се чака до октомври, с цел да се свика сходна среща е възмутително, написа NewEurope.

„ Групата на социалистите и демократите приканва Туск да свика изключителна среща високо ниво, при която да даде неотложен и твърда отговор за мигрантската рецесия, която трагично въздейства на единствено на Италия, само че и на политическата и обществената непоклатимост на цяла Европа ", съобщи ръководителят на групата Джани Питела.

„ Би било възмутителна неточност и ужасяващо обръщение за европейските жители да се чака до 18 октомври, с цел да се свика идната среща на Европейския съвет ", добави той.

„ Необходимо е най-сетне на се приложи и механизма за преразпределяне на мигрантите в трети страни. Дъблинската система би трябвало да бъде преразгледана и усъвършенствана за актуалната обстановка, а в дълготраен проект Европа би трябвало да ускори напъните си за стабилизирането на Либия ", уверен е Питела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР