Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет спира, възнагражденията на

...
Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет спира, възнагражденията на
Коментари Харесай

Без възнаграждения в надзорните съвети на структури към СОС до октомври

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет стопира, възнагражденията на членовете на надзорните препоръки в Столичната общинска организация за приватизация и вложения, Специализираният приватизационен фонд и Съвета за ръководство на Гаранционния фонд за дребни и междинни предприятия. Първоначален период, за който се отнася рестрикцията, е до октомври 2020 г, оповестиха от СОС. Решението е записано в препоръчан отчет за избирането на новите членове на надзорните органи на трите организации.

Посоченият първичен период е обвързван с упованията за нескончаем интервал на икономическо-социално възобновяване след анулация на изключителното състояние. Сумата, планувана за възнагражденията на надзорниците, ще постъпва в специфичната сметка на Столичната община за битка с ковид. Парите са предопределени за обезпечаване на дейностите по доставяне с храна и медикаменти на самотно живеещи заболели и възрастни хора, обществени действия, за работата на общинските лечебни заведения и други належащи потребности.

Вносителите от ГЕРБ-СДС оферират основаването на работна група, която да прегледа и даде оферти до СОС за актуализиране на правилниците за активността на препоръките на трите структури. Тя би трябвало да сътвори и текстовете за кардинално понижаване на заплащането на надзорниците и в бъдеще. Предложението е в работната група да вземат участие на паритетен принцип представители на всички политически групи в СОС, както и самостоятелен общински консултант.

Включването на сегашни общински съветници в надзорните препоръки на трите органа, които да обезпечават ефикасен надзор върху активността на организациите, е извънредно значимо в актуалната обстановка. Отговорността за осъществяване на ограниченията за превъзмогване на икономическите последствия от пандемията, предоставени от СОС, е доста огромна, безапелационна е позицията на групата на ГЕРБ-СДС.

Общинският съвет към този момент гласоподава на първото си изключително онлайн съвещание прекъсването на възнагражденията на съветниците в надзорите за времето на изключителното състояние. Средствата бяха ориентирани към новосъздадената самодейност за поддръжка на създатели и културни пространства "Солидарност в културата ". Тя стартира до дни и ще обезпечи поддръжка на гилдията за справяне с актуалната сложна обстановка, напомня СОС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР